Două companii din Finlanda sunt suspectate că au livrat aproape 3500 de drone către Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Două companii finlandeze sunt suspectate că furnizează Rusiei produse care ar putea face obiectul sancțiunilor U.E, inclusiv drone, precizează autoritatea vamală din Finlanda.

Potrivit agenției, companiile ar fi putut exporta în Rusia produse electronice și echipamente cu dubla utilitate care pot fi utilizate de industria de apărare. Echipamentele exportate ar fi în valoare de peste trei milioane de euro.

Printre acestea se numără, în special, aproape 3.500 de drone în valoare de peste două milioane de euro.

Potrivit declarațiilor vamale, transportul acestor echipamente şi produse erau în tranzit pe teritoriul rusesc către o altă țară, dar există suspiciuni că au rămas în Rusia. Potrivit agenției, cele două companii finlandeze sunt conduse de aceeași persoană, care se află acum în arest.

Autoritatea vamală din Finlanda suspectează că una dintre companii a acționat în calitate de cumpărător al bunurilor supuse sancţiunilor. Cealaltă a fost un furnizor al acestor bunuri către Rusia.

În prezent, în total, șase suspecți sunt implicați în acest caz. Vama nu dezvăluie cetățenia sau alte informații despre suspecți.

Probabil că este vorba despre companiile finlandeze Luminor și Siberica, care au furnizat produse electronice străine în Rusia începând cu lună martie a anului trecut, ocolind sancțiunile.

Gabriel Temin, directorul executiv al acestor companii, este suspectat de infracțiuni economice grave. Companiile conduse de acesta sunt incluse pe lista de sancțiuni antirusești de către autoritățile americane.

În plus, Departamentul Trezoreriei SUA a impus sancțiuni lui Temin și Catherine Esther Temin, care a deținut o funcție de conducere la Siberica.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel