Mai multe avioane F-35 pentru Coreea de Sud

S.I. Catalin / 14 iun 2019 / 10:38

Președintele american Donald Trump este așteptat să-i ceară președintelui sud-coreean Moon Jae-in să achiziționeze mai multe avioane de luptă stealth F-35A, la summit-ul său planificat cu liderul sud-coreean la sfârșitul acestei luni, au anunțat miercuri analiștii militari de la Seul, citaţi de publicaţia The Korea Times.

După ce va participa la summitul G20 din acest an, care va avea loc în orașul japonez Osaka între 28 și 29 iunie, Donald Trump intenționează să organizeze o întâlnire personală cu Moon Jae-in pe 30 iunie, pentru a discuta cu acesta aspecte de interes comun care privesc consolidarea, atât a parteneriatului, cât şi a securităţii celor două state.

Este de aşteptat ca Donald Trump să facă referire "din nou" la achiziționarea de către Coreea de Sud a echipamentului militar american la următoarea întâlnire cu liderul sud-coreean, așa cum a făcut-o şi la summitul anterior din 12 aprilie 2019.

,,Dacă Trump ridică problema cumpărării suplimentare de avioane F-35A de către guvernul sud-coreean, acest lucru ar putea accelera proiectul de achiziții publice, deoarece Forța Aeriene a Republicii Coreea a solicitat în mod repetat necesitatea cumpărării mai multor avioane stealth", a declarat Shin Jong- woo, secretar reprezentant al Forumului de Apărare și Securitate din Coreea de Sud.

În septembrie 2014, Coreea de Sud a anunțat că este interesată să cumpere 40 de avioane F-35, ca parte a unui contract în valoare de aproximativ 6,1 miliarde de dolari. Primele două avioane de luptă F-35A au fost livrate Coreei de Sud la sfârșitul lunii martie 2019.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy