Armata Macedoniei de Nord înlocuiește echipamentele militare sovietice cu cele americane

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata Macedoniei de Nord urmează să intre într-un proces de înlocuire a echipamentelor militare sovietice.

Vor fi retrase o mare parte a blindatelor care datează din perioada sovietică, dar și a mașinile de luptă pentru infanterie, informează Janes. Ministerul Apărării din Macedonia de Nord a precizat că este vorba despre blindatele BTR-70/80, mașinile de luptă pentru infanterie BMP-2, dar și blindatele multirol MT-LB.

Prin înlocuirea echipamentelor militare sovietice, Macedonia de Nord urmărește interoperabilitatea dintre armata ei și NATO, acest aspect fiind o prioritate împreună cu modernizarea forțelor armate în conformitate cu planul de dezvoltarea a capacității de apărare pe termen lung, în perioada 2019-2028. Macedonia de Nord urmează să achiziționeze în acest interval de timp 152 de vehicule destinate infanteriei.

Proiectul a fost aprobat de Parlamentul Macedoniei de Nord pe data de 26 august.

Echipamentele sovietice urmează să fie înlocuite prin achiziționarea de tehnică militară americană, procesul fiind anunțat de Skopje încă de la începutul acestei luni.

Statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice au semnat în februarie anul curent un acord care permite aderarea fostei republici iugoslave, după încheierea disputei cu Grecia privind denumirea Macedonia. Procedura de ratificare durează în mod normal un an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel