Lukaşenko: Belarus va primi o mare cantitate de echipament militar din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia va livra în viitorul apropiat o mare cantitate de echipament militar pentru Belarus, inclusiv avioane, elicoptere şi sisteme de apărare aeriană, a anunţat miercuri liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, potrivit Reuters.

Acest transport militar este probabil să fie interpretat ca o dovadă în plus a sprijinului solid al Moscovei pentru Lukaşenko, care s-a confruntat anul trecut cu o amplă mişcare de contestare în ţară.

Maniera violentă de reprimare a manifestaţiilor opoziţiei de regimul de la Minsk a fost criticată dur de Occident şi a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA.

Forţele armate ruse şi belaruse urmează să desfăşoare în această lună ample exerciţii militare comune.

''Rusia ne va furniza în viitorul apropiat - nu voi spune câţi bani - zeci de avioane, zeci de elicoptere, cele mai importante arme de apărare aeriană'', a spus Aleksandr Lukaşenko, potrivit Agerpres.

''Poate chiar sisteme S-400 (rachete sol-aer). Avem foarte mare nevoie de ele, aşa cum am spus în trecut'', a precizat el.

Preşedinţii rus şi belarus urmează să se întâlnească în Rusia pe 9 septembrie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel