Ludovic Orban: Şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şantierele navale reprezintă o componentă "extrem" de importantă a economiei româneşti, întrucât pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic şi pot să permită dezvoltarea, în continuare, a zonelor în care sunt amplasate şi a ţării, a declarat miercuri, la Brăila, premierul Ludovic Orban.

,,Industria navală românească, şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea - este vorba de Şantierul de la Olteniţa, în rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti", a afirmat Orban, aflat într-o vizită de lucru la Şantierul Naval Brăila.

Premierul Ludovic Orban a susţinut că Guvernul priveşte cu "mare atenţie" ceea ce se întâmplă în domeniul în construcţiei şi reparaţiei de nave.

,,Reprezintă o componentă foarte importantă pentru economia românească, sunt multe locuri de muncă aici şi există o experienţă acumulată care face ca toţi actorii economici, indiferent că este vorba de actori economici autohtoni sau de investitori străini, cum sunt Fincantieri, Damen, practic, pot asigura o competitivitate pentru acest domeniu economic şi pot să permită dezvoltarea economică, în continuare, a zonelor în care sunt şantierele şi a României", a completat prim-ministrul, precizează  Agerpres.

Orban a menţionat că, la Şantierul Naval Brăila, se realizează modulele pentru podul peste Dunăre din localitate, după modelul unui şantier naval din Italia care a confecţionat modulele pentru Podul de la Genova.

,,Şantierul Naval Brăila a preluat, practic, producerea modulelor din care se va compune podul, este vorba de 86 de module (...) de dimensiunea 25/30 de metri. (...) Nu trebuie să plutească, (...) probabil sunt primele construcţii care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii extrem de important pentru această zonă. (...) În ceea ce priveşte ritmul de producţie, de livrare a acestor module, şantierul este extrem de bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen aceste componente extrem de importante pentru realizarea podului", a spus premierul Orban.

El efectuează miercuri o vizită de lucru în judeţele Brăila şi Galaţi, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel