Lockheed Martin primește aproape 5 miliarde de dolari pentru sateliții americani de avertizare în caz de atac cu rachete

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pe 4 ianuarie, Forța Spațială americană a alocat 4,9 miliarde dolari companiei Lockheed Martin pentru construirea a trei sateliți militari de avertizare împotriva atacurilor cu rachete. Aceștia vor face parte din Sistemul satelitar de observare în infraroșu de generație următoare (Next Generation Overhead Persistent Infrared - Next Gen OPIR).

Compania a primit deja 2,9 miliarde dolari în 2018, pentru proiectarea sateliților, contractul fiind finalizat în octombrie 2020, potrivit C4ISRNET. Odată cu încheierea acestei etape, programul este pregătit să treacă la fabricarea sateliților.

Noua constelație OPIR va fi formată din cinci sateliți - trei pe orbită geosincronă și doi care acoperă regiunile polare. Northrop Grumman va asigura sateliții care vor observa zonele polare. În acest sens, a semnat până în prezent, cu Centrul de Sisteme Spațiale și Rachete și (Space and Missile Systems Center - SMC) două contracte (iunie 2018 și mai 2020) cu o valoare totală de 3,2 miliarde dolari, pentru a furniza cel puțin un satelit până în 2025.

Potrivit colonelului Dennis Bythewood (octombrie 2020), responsabilul direct cu programul SMC pentru dezvoltare spațială, proiectul Next Gen OPIR a fost accelerat pentru a se face față amenințărilor, iar acest fapt a creat o deficiență de finanțare pe termen scurt.

Comentariul autorului: Constelația Next Gen OPIR va completa Sistemul spațial pentru observare în infraroșu (Space-Based Infrared System - SBIRS). Până la începutul anului 2018 au fost lansați zece sateliți SBIRS.

O parte din aceștia, cei aflați pe orbitele joase (SBIRS Low), au fost trecuți în responsabilitatea Agenției de Apărare Antirachetă (Missile Defense Agency - MDA) și au format Sistemul de Supraveghere și Urmărire Spațială (Space Tracking and Surveillance System - STSS).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel