Lockheed Martin, interes major pentru România. Spătaru: Îmi doresc să văd cât mai repede un centru pentru Black Hawk în România

Black Hawk S-70M, sursă foto: Lockheed Martin
Black Hawk S-70M, sursă foto: Lockheed Martin

Ministrul Economiei și cei doi vicepreședinți ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli și Dennis Goege, au semnat astăzi scrisoarea de intenție prin care firma americană își exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiții în industria aeronautică din România.

„Am semnat astăzi o scrisoare de intenție, un document prin care una dintre cele mai mari companii din industria aeronautică din lume îți reconfirmă interesul pentru viitoare parteneriate sau proiecte cu statul român. Lockheed Martin este implicat de 25 de ani în diverse proiecte în România, tocmai de aceea semnarea acestei scrisori consolidează parteneriatul nostru. Vă mărturisesc, am discutat cu cei de la Lockheed Martin și cu franchețe le-am expus disponibilitatea Ministerului Economiei de a discuta despre colaborări care să se reflecte în economia României. Îmi doresc să văd cât mai repede Centrul Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală, aici în România și să discutăm despre lucruri concrete”, a spus ministrul Spătaru, potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania.

În aceeași măsură cei doi vicepreședinți Lockheed Martin și-au exprimat disponibilitatea pentru demararea de proiecte, dar și identificarea de noi oportunități de dezvoltare.

„Obiectivul nostru este să identificăm noi sfere de cooperare, în afară de inițiativele deja anunțate precum Romaero și Aerostar, inclusiv în sectorul noilor tehnologii, cum ar fi inteligența artificială și sistemele aeriene fără echipaj, printre altele.”, a declarat Ray Piselli, Vicepreședintele Lockheed Martin.

Cu prilejul vizitei la BSDA, ministrul economiei Florin Spătaru a precizat că investițiile în dezvoltarea de capabilități în industria de apărare trebuie să urmărească și componenta de cercetare și inovare: Ministerul Economiei promovează investițiile care vor impulsiona proiecte-cheie colaborative la scară largă în materie de dezvoltare a capabilităților, stimulând totodată inovarea în domeniul apărării.

La expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), compania americană Lockheed Martin a expus un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II.

Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospațială și de securitate și de tehnologii din lume și unul dintre cei mai mari contractanți de apărare din lume.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel