Lockheed Martin arată cum pot fi distruse sistemele rusești S-400 cu rachete PrSM trase de un sistem HIMARS

Cătălin Costea |
Data publicării:

Într-un material video informativ, publicat pe canalul de YouTube al companiei militare americane Lockheed Martin (LM), în urmă cu două zile, este prezentat modul în care specialiștii companiei văd posibilitatea distrugerii sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-400, folosind rachetele de precizie (PrSM) produse recent de compania americană.

„PrSM este racheta noastră cu rază lungă de acțiune, de ultimă generație, proiectată pentru programul PrSM al armatei SUA. Acest nou sistem de arme sol-sol va oferi capacități îmbunătățite de atac, neutralizare, suprimare și distrugere a țintelor folosind lansările de rachete de la distanțe de peste 499 kilometri”, se precizează în descrierea produsului de pe site-ul companiei  LM.

Videoclipul publicat arată principiul de desfășurare a unităților și subunităților de rachete PrSM și cum acestea, lansate din instalația M142 HIMARS și ghidate de avioanele multirol F-35, traversează zona de apărarea antiaeriană și antirachetă și lovesc țintele, inclusiv componente ale sistemului rusesc de apărare antiaeriană S-400.

Producătorul american mai precizează că rachetele PrSM sunt compatibile și cu sistemele de lansatoare multiple M-270, au o arhitectură modulară bazată pe componente printate 3D și beneficiază de sistem de ghidare inerțială și GPS. Până în prezent au fost efectuate trei teste de zbor, în decembrie 2019, martie și aprilie  2020 cu o rată de reușită de 100%.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel