Lockheed Martin: Rachetele Patriot PAC-3 MSE, configurate pentru a fi lansate acum şi dintr-o unitate de lansare MK 41

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Lockheed Martin a prezentat o nouă modalitate de utilizare a rachetei sol-aer Patriot PAC-3 Missile Segment Enhancement. Astfel, conform noilor actualizări aduse rachetelor sol-aer de tip Patriot PAC-3 MSE, acestea vor putea fi lansate acum şi dintr-o unitate de lansare Mk 41 (Vertical Launch System).

 

 

 

După cum precizează analiştii publicaţiei The War Zone, configurarea rachetelor sol-aer Patriot PAC-3 MSE pentru unităţile de lansare Mk 41 ''deschide o ușă'' către modernizarea a zeci de nave de război actuale și viitoare care dispun de unităţi de lansare americane

În plus, aceasta nou actualizare a rachetelor sol-aer Patriot PAC-3 MSE ar putea permite ca orice variantă sau derivat al unei unităţi de lansare Mk 41, aflate la sol, cum ar fi cele pe care le dezvoltă U.S. Army și U.S. Navy, să poată lansa aceste interceptoare, pe lângă diverse alte tipuri de rachete.

O machetă a unei rachete PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) care este lansată dintr-o unitate a sistemului de lansare verticală (VLS) Mk 41 a fost prezenta deja publicului în cadrul unui eveniment care are loc în SUA.

Racheta PAC-3 MSE, a cărei producție la scară largă a început abia în anul 2018, este considerată cea mai avansată rachetă sol-aer din familia Patriot. Poate fi folosit împotriva avioanelor, rachetelor balistice de croazieră, dar și pentru  a intercepta rachete cu rază scurtă de acțiune.

Spre deosebire de sistemele Patriot anterioare, toate rachetele PAC-3 utilizează tehnologia "hit-to-kill". Adică, racheta își distruge țintele printr-o lovitură directă. De asemenea, PAC-3 în versiunea MSE este echipat cu noi sisteme de ghidare care îi asigură o manevrabilitate și o precizie sporită.

Dincolo de domeniul naval, combinația dintre PAC-3 MSE și Mkc 41 deschide alte noi oportunități în privinţa modului de utilizare. Amintim că, sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu dispune de lansatoarele americane MK-41. În prezent, sistemul BMD instalat la Deveselu este bazat pe interceptorii SM-3. 

De asemenea, sistemele Patriot achiziţionate de România urmează să fie înarmate cu rachete PAC-3 de la Lockheed Martin.

MSE, varianta modernizată a rachetei PAC-3, utilizată de bateriile Patriot, dispune de un motor mai puternic, precum și de modificări de la nivelul aripilor și a subansamblelor. 

PAC-3 MSE are, o rază de acțiune crescută, vând performanțe îmbunătățite, în ceea ce privește precizia loviturilor. Un lansator PATRIOT dispune de 12 rachete PAC-3 MSE.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel