Livrarea sistemelor de apărare anti-rachetă S-400 din Rusia către Turcia, aproape de final

S.I. Catalin / 16 oct 2019 / 13:29

Livrarea sistemelor de apărare antirachetă S-400 din Rusia către Turcia ar putea fi finalizate în noiembrie sau decembrie, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, marți, reporterilor, după o vizită pe care a întreprins-o în Azerbaidjan.

,,Ei [Statele Unite] au spus că nu ne vor vinde [sisteme de rachete Patriot]. Ce s-a întâmplat după asta? Am cumpărat S-400, livrările fiind deja în curs. Etapa finală va fi finalizată în decembrie sau, eventual, în noiembrie", a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan citat de NTV, formează TASS şi Defense World.

În septembrie 2017, Rusia a anunțat semnarea unui contract de 2,5 miliarde de dolari cu Turcia privind livrarea celui mai avansat sistem antirachetă rus S-400. Acordul prevede ca Turcia să primească două baterii de rachete de tip S-400 de la Rusia şi apoi prevede producerea altor două baterii în Turcia.

Primele livrări de sisteme de rachete S-400 în Turcia au început în iulie. Statele Unite și NATO se opun achiziției de către Ankara a sistemelor S-400 din Rusia, deoarece le considera incompatibile cu sisteme de apărare ale alianţei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy