Livrarea sistemelor de apărare anti-rachetă S-400 din Rusia către Turcia, aproape de final

S.I. Catalin |
Data publicării:

Livrarea sistemelor de apărare antirachetă S-400 din Rusia către Turcia ar putea fi finalizate în noiembrie sau decembrie, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, marți, reporterilor, după o vizită pe care a întreprins-o în Azerbaidjan.

,,Ei [Statele Unite] au spus că nu ne vor vinde [sisteme de rachete Patriot]. Ce s-a întâmplat după asta? Am cumpărat S-400, livrările fiind deja în curs. Etapa finală va fi finalizată în decembrie sau, eventual, în noiembrie", a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan citat de NTV, formează TASS şi Defense World.

În septembrie 2017, Rusia a anunțat semnarea unui contract de 2,5 miliarde de dolari cu Turcia privind livrarea celui mai avansat sistem antirachetă rus S-400. Acordul prevede ca Turcia să primească două baterii de rachete de tip S-400 de la Rusia şi apoi prevede producerea altor două baterii în Turcia.

Primele livrări de sisteme de rachete S-400 în Turcia au început în iulie. Statele Unite și NATO se opun achiziției de către Ankara a sistemelor S-400 din Rusia, deoarece le considera incompatibile cu sisteme de apărare ale alianţei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel