Livrarea celui mai avansat submarin nuclear rusesc este întârziat de defectele de proiectare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Submarinul nuclear multifuncțional "Kazan", parte a proiectului 885M (cod Yasen-M) nu va fi predat marinei ruse în 2019 din cauza necesității de a modifica sistemele auxiliare care nu îndeplinesc cerințele Ministerului Apărării. Informaţia a fost raportat, vineri, către agenţia de presă TASS, de o sursă din industria de apărare a Federației Ruse.

"Kazan" (K-561) este primul submarin multifuncțional modernizat din clasa Yasen-M după ce submarinul "Severodvinsk" a fost predat Flotei Nordice în 2013. Există modificări considerabile ale sistemelor auxiliare folosite de "Kazan", în comparație cu "Severodvinsk".

În timp ce fabricarea submarinului "Severodvinsk" a început imediat după destrămarea URSS, în 1993, "Kazan" a fost lansat la apă 16 ani mai târziu, în 2009. Va fi necesară rezolvarea unor provocări tehnice serioase înainte ca șantierul Sevmash din regiunea Arhanghelsk să poată preda submarinul pentru intrarea în serviciu, conform mai multor publicații ruse.

,,Rezultatele testelor de ancorare, precum și ale testelor efectuate în timpul iernii, au dus la concluzia că un număr de piese auxiliare și ansambluri ale navei nu îndeplinesc cerințele tactice și tehnice stabilite de Ministerul Apărării" a declarat pentru agenția oficială de știri TASS o sursă din industria de apărare, care a dorit să își păstreze anonimatul.

"Kazan" trebuia să fie predat Marinei în anul 2018, dar evenimentul a fost întârziat până în 2019.

,,Este absolut imposibil să se realizeze toate modificările înainte de sfârșitul anului", a mai declarat persoana care a vorbit cu reprezentantul TASS, comentând asupra reparării defectelor. ,,Este posibil ca reparațiile să dureze până în 2020, astfel încât Sevmash să poată transfera submarinul "Kazan" către flota rusă doar în anul 2021." "Kazan" a navigat pentru prima dată în luna septembrie a anului trecut, în perioada de probe.

Când vor fi finalizate, submarinele din clasa Yasen-M vor putea transporta versiuni marine avansate ale rachetelor de croazieră Kalibr și Onyz, pe lângă mine și torpile. Unele dintre aceste arme pot fi înarmate cu focoase nucleare.

Nezavisimaya Gazeta raportează că costul clasei Yasen-M depășește 200 miliarde de ruble (2,76 miliarde de euro).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel