Lituania vrea să instaleze sisteme anti-drone la graniţa cu Rusia și Belarus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile lituaniene au cumpărat trei dispozitive antidrone care urmează să fie utilizate la frontiera cu Federația Rusă și Republica Belarus. Despre aceasta a anunțat Giedrius Mišutis, reprezentantul poliției de frontieră a Lituaniei.

Potrivit lui Mišutis dispozitivele pot intercepta dronele, bloca sistemul de control, ulterior controlul asupra aparatelor de zbor va fi preluat de către polițiștii de frontieră, iar acestea vor fi aduse la sol.

Acesta a mai spus că dispozitivile vor activa la frontiera cu regiunea Kaliningrad a Federației Ruse, din motiv că în ultima perioadă în această zonă au fost surprinse mai multe drone care au efectuat zboruri ilegale, potrivit portalului Deschide.md.

Acestea ar fi putut fi folosite pentru monitorizarea structurilor de forță a Lituaniei, colectarea de informații secrete, sau pentru acțiuni de contrabandă, a mai spus Mišutis.

Este de menționat că în anul 2018, parlamentul Lituaniei a înăsprit regimul de pază a teritoriilor și obiectelor militare, fiind interzise colectarea de imagini foto și video, inclusiv cu dornele, iar poliția de frontieră au permisiunea de deschiderea focului asupra aparatelor de zbor făr pilot în zona de frontieră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel