Lituania va repara tancurile Leopard care au fost avariate pe frontul din Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Tanc Leopard 1A5 aflat în serviciul ''Forțelor de Desant Aerian'' ale Forțelor Armate Ucrainene, septembrie 2023. Sursa Foto: ArmyInform.
Tanc Leopard 1A5 aflat în serviciul ''Forțelor de Desant Aerian'' ale Forțelor Armate Ucrainene, septembrie 2023. Sursa Foto: ArmyInform.

Forțele Armate Lituaniene, împreună cu industria germană de apărare, vor repara tancurile Leopard care au fost avariate în timpul luptelor din Ucraina. După refacerea capabilităților tehnice, mijloacele de luptă vor fi returnate pe front. Prin acest demers, Lituania se alătură Poloniei și Germaniei în efortul de restabilire a capacității de luptă a tancurilor Leopard întrebuințate în războiul din Ucraina.

,,Efectuarea unor sarcini reale de acest fel ne permite să ne instruim, să ne menținem pregătirea personalului, să asigurăm verificarea lanțurilor logistice și să sprijinim continuu Ucraina”, a anunțat Armata Lituaniei pe 16 octombrie într-un comunicat de presă.

Anterior, Lituania a reparat și obuziere autopropulsate germane PzH2000 avariate pe front, pe care le-a returnat Forțelor Armate ucrainene.

În plus, un grup de 18 mecanici militari ucraineni au fost instruiți de specialiști lituanieni în repararea obuzierelor care, din cauza utilizării intensive, își pierd caracteristicile tehnice.

 

Tancurile Leopard în războiul din Ucraina

 

Potrivit Forbes (28 august), în primele 13 săptămâni ale contraofensivei din această vară (de la începutul lui iunie până la sfârșitul lui august – nota autorului), Ucraina a pierdut doar 5 tancuri Leopard 2 și cel puțin 10 au suferit avarii dintr-un total de 71 disponibile.

La începutul lunii septembrie, Danemarca, Olanda și Germania au transferat încă 10 tancuri Leopard 1, a precizat Unian.

Primele tancuri Leopard 2A4 deteriorate pe frontul din Ucraina au fost reparate în Polonia în mai puțin de două luni de la primirea acestora, fiind returnate pe 29 septembrie, potrivit uzinei mecanice Bumar-Łabędy din Gliwice care a efectuat reparațiile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel