Lituania va cumpăra din Polonia drone kamikaze pentru a le dona Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul lituanian al Apărării a decis că suma de banii strâns în urma derulării campaniei ‘’Legion of Boom’’ să fie alocaţi pentru achiziţia a 37 de drone kamikaze din Polonia. Acestea ar urma să fie donate Forţelor Armate Ucrainene, a precizat pe Twitter ministerul lituanian al Apărării, Arvidas Anusauskas.

"O parte din fondurile colectate de #LegionOfBoom (1.000.000 de euro) vor fi transferate Ministerului Apărării Naționale al Lituaniei și vor fi utilizate pentru achiziționarea a 37 de drone kamikaze din Polonia și apoi trimise în Ucraina. Mulțumim tuturor celor care au făcut donații!" a scris ministrul.

Campania Legion of Boom de strângere de fonduri pentru înarmarea Ucrainei, organizată de jurnalistul lituanian Andrius Tapinas, a fost programată pentru Ziua Independenței Ucrainei. Potrivit lui Tapinas, până la finalizarea strângerii de fonduri, lituanienii donaseră 1,545 milioane EUR.

După cum a precizat Tapinas pe Facebook, 27 de drone kamikaze poloneze vor fi achiziționate pentru 1 milion de euro, în timp ce producătorul acestor, compania WB Group, va furniza gratuit Ucrainei încă zece drone de acest tip.

WB Electronics Warmate este o dronă kamikaze dezvoltată de compania poloneză WB Electronics. Warmate, iar în prezent se afla în dotarea armatei poloneze. Drona poate fi echipat cu diferite tipuri de focos, inclusiv focoase cu dispersie, HEAT și termobarice. Există și Warmate-R care este o versiune de recunoaștere care dispune de 3 camere.

Din punct de vedere al caracteristicilor, Warmate ocupă o poziție între dronele kamikaze americane AeroVironment Switchblades 300 și Switchblades 600.

WB Electronics are o versiune mai puternică a acestui UAV şi anume Warmate 2 , care este lansată dintr-o catapultă montată pe o mașină, echipată cu o cameră cu termoviziune, are un sistem automat de ţintire, navigare automată de-a lungul punctelor de referință și, cel mai important timpul de zbor este mult mai mare și poate transportă un focos cu o greutate de până la 5 - cu care poate distruge cu uşurinţă un tanc.

Spre deosebire de fratele său mai mic, UAV-urile Warmate 2 nu au fost încă văzute în Ucraina. Sperăm că doar momentan, deoarece forţele armate ucrainene au mare nevoie de arme cât mai performante pentru a respinge agresiunea militară a Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel