Lituania: Ministrul apărării denunţă un e-mail ''fake'' privind retragerea NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul apărării din Lituania, Raimundas Karoblis
Ministrul apărării din Lituania, Raimundas Karoblis

Ministrul apărării din Lituania, Raimundas Karoblis, a primit un e-mail ''fake'' în care se anunţa retragerea forţelor NATO din ţara sa, a informat miercuri ministerul, transmite dpa.

Mesajul, trimis în numele secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost expediat şi la unele media lituaniene, precum şi unor oficiali de la sediul Alianţei din Bruxelles.

"Este o nouă încercare de a transforma criza coronavirusului într-o criză de securitate", a spus Karoblis.

Această informaţie falsă urmăreşte discreditarea aliaţilor NATO şi organizaţia însăşi, a adăugat ministrul lituanian.

O unitate multinaţională formată din circa 450 de militari, condusă de Germania, este staţionată în prezent la baza militară Rukla din centrul Lituaniei, în cadrul eforturilor vizând protejarea sporită a flancului estic al NATO.

Armata lituaniană a menţionat că au fost constatate în ultimele luni o serie de "tentative consecvente" de a răspândi informaţii false legate de pandemia de COVID-19 generată de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Lituania a raportat până acum de la declararea pandemiei 1.307 cazuri confirmate de infectare, cu 38 de decese, iar guvernul de la Vilnius a declarat stare de urgenţă şi a impus restricţii de deplasare până pe 27 aprilie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel