Ministerul lituanian al Apărării a demarat un program de înzestrare cu drone de mici dimensiuni. UAV-ul Switchblade este şi el pe listă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul lituanian al Apărării a declarat că a demarat procedurile de achiziție pentru 35 de sisteme UAV, dintre care 26 sunt de tip "mini" și 9 de tip "mic".

,,În prezent, forțele armate ale Lituaniei nu dispun de drone tactice adecvate pentru recunoaștere și observare. Achiziționarea acestor sisteme va îmbunătăți semnificativ capacitățile de culegere de informații militare ale armatei lituaniene", a declarat ministrul apărării naționale, Arvidas Anushauskas.

Dronele achiziționate pentru a îndeplini misiuni de culegere de informații și recunoaștere trebuie să fie din clasa "mini" sau "mică" [sub 150 kg] și să îndeplinească cerințele pentru acest tip de sistem. Principalele așteptări de la o astfel de clasă mică de UAV-uri sunt: detectarea și identificarea țintelor, urmărirea țintelor, urmărirea, dirijarea și corectarea focului de artilerie.

Un mini UAV-urile cântăresc 20 kg și au capacitatea de a atinge o altitudine de până la 1000 de metri cu o rază de acțiune efectivă de până la 25 km. Tipul "mic" de UAV cântărește mai mult de 20 de kilograme și are o rază de acțiune de până la 50 km și poate ajunge la o altitudine de până la 1.500 de metri.

Costul achiziționării celor 35 de sisteme UAV pentru armata lituaniană va fi de aproximativ 36 de milioane de euro. Ministerul lituanian al Apărării acordă o mare importanță achiziționării de noi vehicule de recunoaștere și de luptă menite să îmbunătățească capacitățile de luptă ale Forțelor Armate ale Lituaniei.

Este cunoscut faptul că Ministerul lituanian al Apărării continuă negocierile cu guvernul SUA pentru achiziționarea unui nou UAV, în plus față de cele deja achiziționate. Se pare că cererea armatei lituaniene în cadrul acestor întâlniri este pentru UAV-ul Switchblade.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel