Lista neagră a lui Biden împotriva Chinei, o continuare a politicii lui Trump | DefenseRomania prezintă lista companiilor vizate

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Președintele american Joe Biden - Sursă foto: @POTUS  · Oficial guvernamental
EXCLUSIV
Președintele american Joe Biden - Sursă foto: @POTUS · Oficial guvernamental

Ieri, 3 Iunie, președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv (EO) pentru a întări politica guvernului american, pe care Trump a ordonat-o, de îndiguire și reducere a influenței companiilor chineze în economia americană. 

Dacă Donald Trump, practic a interzis unor mari companii chineze să mai investească în economia SUA, prin ordinul executiv 13959 din 12 noiembrie 2020 cu privire la amenințarea reprezentată de complexul militar-industrial al Republicii Populare Chineze (RPC) Joe Biden a pus bazele a ceea ce pare a fi una dintre cele mai dure măsuri de restricție economică impusă unor companii americane investind în companii chineze.

Prin decizia de ieri, președintele Biden a extins, de asemenea, sfera acestei urgențe naționale, constatând că utilizarea tehnologiei de supraveghere chineză în afara teritoriului național chinez, precum și dezvoltarea sau utilizarea tehnologiei de supraveghere chineză pentru a facilita represiunea sau abuzurile grave la adresa drepturilor omului, constituie amenințări neobișnuite și extraordinare pentru securitatea SUA. Ordinul executiv semnat ieri, permite Statelor Unite să interzică - într-o manieră direcționată  - investițiile SUA în companii chineze care subminează securitatea sau valorile democratice ale Statelor Unite și ale aliaților noștri.

 

Ordinul semnat de Biden impune măsuri stricte împotriva Chinei

 

Mai exact, ordinul executiv solidifică și consolidează un ordin anterior care interzice investițiile SUA în complexul militar-industrial din Republica Populară Chineză.

Astfel se creează un cadru durabil și consolidat pentru impunerea interdicțiilor asupra investițiilor în firmele chineze de tehnologie de apărare și supraveghere. Ordinul interzice persoanelor din Statele Unite să se angajeze în cumpărarea sau vânzarea oricăror valori mobiliare tranzacționate public ale oricărei persoane enumerate în anexă sau stabilită de trezoreria SUA, în consultare cu secretarul de stat și, în cazul în care se consider oportun, cu secretarul apărării.

Ordinul interzice, oricărei persoane fizice sau juridice să opereze sau să fi operat în sectorul apărării și al materialelor conexe sau în sectorul tehnologiilor de supraveghere din economia RPC; sau să dețină sau să controleze sau să fi deținut sau controlat de, direct sau indirect, de o persoană care operează sau a funcționat în orice sector descris mai sus sau de o persoană care este listată în anexă sau care a fost identificat în alt mod ca fiind sub autoritatea interdicțiilor din ordinul tocmai semnat.

Președintele Joe Biden a cerut ca toate companiile americane sa se asigure că investițiile SUA nu susțin companiile chineze care subminează securitatea sau valorile Statelor Unite și ale aliaților ei. Ca atare, a subliniat președintele, acest ordin executiv împiedică investițiile SUA să sprijine sectorul de apărare chinez, extinzând în același timp capacitatea guvernului SUA de a aborda direct amenințarea pe care o reprezinta tehnologiile de supraveghere chineze care contribuie - atât în ​​interiorul, cât și în afara Chinei - la supravegherea minorităților religioase sau etnice sau care facilitează în alt mod represiunea și abuzurile grave la adresa drepturilor omului.

 

Capitalul SUA, împiedicat să se îndrepte spre China

 

Mai mult, Joe Biden semnalează că administrația sa nu va ezita să împiedice capitalul SUA să se îndrepte spre sectorul de apărare al RPC și al materialelor conexe, inclusiv companii care sprijină militar, informațional și alte programe de cercetare și dezvoltare în domeniul securității din RPC; sau în companii chineze care dezvoltă sau utilizează tehnologia de supraveghere chineză pentru a facilita represiunea sau abuzul grav împotriva drepturilor omului. Abordarea directă a acestor provocări este în concordanță cu angajamentul administrației Biden de a proteja interesele de securitate națională și valorile democratice ale SUA, iar administrația va continua să actualizeze lista entităților din China comunistă, după caz.

Președintele SUA a enumerat 59 de entități ca fiind supuse noilor interdicții. Interdicțiile împotriva entităților enumerate în anexa prezentului ordin vor intra în vigoare începând cu ora 12:01, ora estică a zilei de 2 august 2021. Departamentul SUA al Oficiului Trezoreriei pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) va enumera, de asemenea, aceste 59 de entități pe noua sa Listă de Companii Militar-Industriale din China non-SDN (Lista NS-CMIC).

 

DefenseRomania vă prezintă în exclusivitate lista integrală a companiilor care nu pot fi finanțate de cetățeni americani

 

Pentru cititorul român, exclusiv doar la DefenseRomania, vă prezentăm lista integrală a companiilor chineze care nu pot fi finanțate de cetățenii americani, persoană fizică sau corporatiști, fiind anulate astfel toate programele de finanțare prin orice mijloc direct sau indirect, fonduri mutuale sau de investiții, incluzând, dar nelimitiându-se la, domeniul bancar, vânzare de acțiuni, sindicalizare de împrumuturi, integralul de instrumente de finanțare de cercetare sau exploatare a noilor tehnologii.

Aero Engine Corporation of China; Aerospace CH UAV Co., Ltd; Aerospace Communications Holdings Group Company Limited; Aerosun Corporation; Anhui Greatwall Military Industry Company Limited; Aviation Industry Corporation of China, Ltd.; AVIC Aviation High-Technology Company Limited; AVIC Heavy Machinery Company Limited; AVIC Jonhon Optronic Technology Co., Ltd.; AVIC Shenyang Aircraft Company Limited; AVIC Xi’An Aircraft Industry Group Company Ltd.; Changsha Jingjia Microelectronics Company Limited China Academy of Launch Vehicle Technology; China Aerospace Science and Industry Corporation Limited; China Aerospace Science and Technology Corporation; China Aerospace Times Electronics Co., Ltd; China Avionics Systems Company Limited; China Communications Construction Company Limited; China Electronics Technology Group Corporation; China General Nuclear Power Corporation; China Marine Information Electronics Company Limited; China Mobile Communications Group Co., Ltd.; China National Nuclear Corporation; China National Offshore Oil Corporation; China North Industries Group Corporation Limited; China Nuclear Engineering Corporation Limited; China Railway Construction Corporation Limited; China Satellite Communications Co., Ltd.; China Shipbuilding Industry Company Limited; China Shipbuilding Industry Group Power Company Limited; China South Industries Group Corporation; China Spacesat Co., Ltd.; China State Shipbuilding Corporation Limited; China Telecommunications Corporation; China United Network Communications Group Co., Ltd.; Costar Group Co., Ltd.; CSSC Offshore & Marine Engineering (Group) Company Limited; Fujian Torch Electron Technology Co., Ltd.; Guizhou Space Appliance Co., Ltd; Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd.; Huawei Technologies Co., Ltd.; Inner Mongolia First Machinery Group Co., Ltd.; Inspur Group Co., Ltd.; Jiangxi Hongdu Aviation Industry Co., Ltd.; Nanjing Panda Electronics Company Limited; North Navigation Control Technology Co., Ltd.; Panda Electronics Group Co., Ltd.; Semiconductor Manufacturing International Corporation; Shaanxi Zhongtian Rocket Technology Company Limited; and Zhonghang Electronic Measuring Instruments Company Limited.

Domeniul tehnologiei de supraveghere și urmărire (militar): Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd. and Huawei Technologies Co., Ltd.

Operațiuni financiare și instrumente de investiții (tehnologie și transfer): China Communications Construction Group (Limited); China Electronics Corporation; China Mobile Limited; China Telecom Corporation Limited; China Unicom (Hong Kong) Limited; CNOOC Limited; Huawei Investment & Holding Co., Ltd.; Panda Electronics Group Co., Ltd.; Proven Glory Capital Limited; and Proven Honour Capital Limited.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel