Japonia plănuiește investiții de 75 de miliarde de dolari în zona Indo-Pacific pentru a contracara influența Chinei

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunțat luni un nou plan de dezvoltare a regiunii Asia-Pacific, promițând investiții de miliarde de dolari pentru a ajuta economiile din regiune în toate domeniile, de la industrie la dezastru. prevenirea.

Planul anunțat Kishida cu ocazia vizitei la New Delhi este văzut ca o încercare a Japoniei de a stabili legături mai puternice cu țările din Asia de Sud și de Sud-Est pentru a contrabalansa o Chină tot mai asertivă în regiune.

Kishida a mai spus că Japonia dorește ca invazia Rusiei din Ucraina să se încheie cât mai curând posibil și a cerut mai multă solidaritate din partea „Sudului Global”, un termen larg care se referă la țările din Africa, Asia, Oceania și America Latină, scrie Reuters.

Kishida a spus că există patru „piloni” ai noului plan indo-pacific al Japoniei: menținerea păcii, tratarea noilor probleme globale în cooperare cu țările indo-pacific, realizarea conectivității globale prin diverse platforme și asigurarea siguranței mărilor deschise și a cerului.

Japonia a promis 75 de miliarde de dolari regiunii până în 2030 prin investiții private și împrumuturi în yeni și prin creșterea ajutorului prin asistență guvernamentală și granturi oficiale.

 

„Tipul de conectivitate în care te bazezi doar pe o singură țară generează vulnerabilitate politică”

 

China și-a intensificat prezența militară în Indo-Pacific și și-a modernizat rapid marina, promovând în același timp inițiativa Belt and Road.

„Ne propunem să creștem numărul de opțiuni pe care le are fiecare țară, astfel încât să poată depăși aceste vulnerabilități și să obțină o creștere economică în continuare prin conectivitate”, a adăugat el.

„Vom desfășura exerciții maritime comune cu India și Statele Unite, precum și exerciții cu ASEAN și Insulele din Pacific”, a spus Kishida.

Japonia, India, Australia și Statele Unite sunt membre ale așa-numitei grupări Quad, create pentru a echilibra dominația în creștere a Chinei. Cei patru vor participa la exercițiul anual de jocuri de război navale Malabar care va avea loc în Australia în acest an.

 

India, poziție ambiguă privind invazia din Ucraina

 

În fața unei Chine dominante, India și Japonia și-au adâncit legăturile în domeniul apărării.

Modi a spus că întărirea parteneriatului India-Japonia „este important nu numai pentru ambele țări, ci promovează și pacea, prosperitatea și stabilitatea în regiunea Indo-Pacific”.

Totuși, cei doi au poziții diferite cu privire la războiul din Ucraina.

"Vrem să oprim invazia Rusiei cât mai curând posibil. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este important ca comunitatea internațională, inclusiv așa-numitul Sud Global, să dea dovadă de solidaritate", a spus Kishida, făcând referire la atitudinea Indiei care nua impus sancțiuni Moscovei și a intensificat cumpărarea de petrol rusesc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel