Leș, vizită la Brigada 1 Mecanizată ”Argedava”. Ministrul a verificat unitatea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Gabriel Leș, în vizită la Brigada 1 Mecanizată ”Argedava”. Sursă foto: Facebook Gabriel Leș
Gabriel Leș, în vizită la Brigada 1 Mecanizată ”Argedava”. Sursă foto: Facebook Gabriel Leș

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a efectuat, joi, o vizită de lucru la sediul Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava" din Bucureşti, pentru a vedea infrastructura marii unităţi militare, precum şi secţia de mentenanţă a echipamentelor militare, informează MApN.

Potrivit sursei citate, ministrul Leş s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Statului Major al Brigăzii, care i-au raportat principalii indicatori privind situaţia acţională şi structurală a marii unităţi, subliniind importanţa operativă a Brigăzii Mecanizate în zona oraşului Bucureşti şi a necesităţii, în acest context, a încadrării unui număr mai mare de militari.

Ministrul Apărării a fost informat, de asemenea, că, în acest an, au fost atinse două dintre cele mai importante obiective ale marii unităţi, şi anume operaţionalizarea Batalionului 495 Protecţia Forţei care este destinat să participe la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan începând cu aceasta vară, respectiv executarea secvenţelor de instruire din cadrul exerciţiului multinaţional "Saber Guardian 2019".

La final, ministrul a felicitat militarii Brigăzii 1 Mecanizate 'Argedava' pentru modul în care şi-au îndeplinit obiectivele propuse prin planul de instruire, amintind totodată că, alături de camarazii lor din Armata Română, sunt cei mai buni ambasadori ai României în lume, precizează MApN, într-un comunicat.

 

Leș, în vizită la Regimentul 36 Infanterie, Brigada Mecanizată „Argedava”

 

„Am efectuat astăzi o vizită de lucru la Regimentului 36 Infanterie, Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, singura mare unitate din Armata României care are în componență o capabilitate aeropurtată, Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Am discutat cu echipa de comandă despre planificarea misiunilor din perioada următoare, despre starea tehnicii din dotarea unității, dar și despre potențiale soluții de eficientizare a activității.

În perioada următoare, Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ștefan Șoverth” va pleca în teatrul de operații din Afganistan, pentru a îndeplini în continuare misiunile Armatei României asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Conducerea ministerului se va asigura că au toate resursele necesare la dispoziție pentru a-și îndeplini misiunea la cele mai înalte standarde. Sunt mîndru de militarii noștri, aceștia devenind prin profesionalismul lor adevărați ambasadori ai României în lume.

Misiune ușoară și să ne revedem cu toții acasă !”, a transmis ministrul Apărării pe pagina personală de Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel