La Washington cresc presiunile asupra administrației Biden pentru a permite Ucrainei să lovească obiective militare aflate pe teritoriul Rusiei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Lideri ai Congresului SUA, foști oficiali și reprezentanți ai Ucrainei solicită administrației americane să ridice interdicția privind utilizarea armelor americane în scopuri militare împotriva Rusiei. Pentagonul spune că politica nu s-a schimbat încă, dar că sunt în curs o serie de discuții.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, consideră că ar trebui ridicată interdicția privind efectuarea de atacuri cu arme americane împotriva obiectivelor militare aflate pe teritoriul Rusiei. El a adăugat că, în opinia sa, Statele Unite ar trebui să permită Ucrainei "să lupte în acest război așa cum trebuie".

,,Cred că ar trebui să permitem Ucrainei să ducă războiul așa cum consideră de cuviință. Ar trebui să fie capabili să riposteze. Și cred că încercarea de a controla efortul la nivel micro nu este o politică bună pentru noi", a declarat Johnson, răspunzând la o întrebare a corespondentului Voice of America, Katerina Lisunova.

 

Ucrainenii nu se pot apăra eficient dacă nu pot utiliza armele pentru a ataca direct ţinte aflate pe teritoriul Rusiei

 

Pete Aguilar, unul dintre liderii democraților din Camera Reprezentanților, răspunzând la aceeași întrebare adresată de Voice of America în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că Ucraina a primit fonduri suplimentare pentru a lupta pentru libertatea sa, dar că se continuă coordonarea și discutarea detaliilor privind utilizarea asistenței militare americane.

,,Ne așteptăm ca acest lucru să continue în plus față de resursele care le sunt furnizate. Dar este important ca ei să aibă resursele necesare pentru a câștiga această luptă și pentru a se apăra ca o democrație în regiune. Și vom continua să ne asigurăm că au aceste resurse", a declarat el.

După cum a relatat anterior Voice of America, Comisia de informații a Camerei Reprezentanților a trimis o scrisoare secretarului american al apărării, Lloyd Austin, în care legislatorii și-au exprimat, printre altele, "sprijinul ferm" pentru a permite Ucrainei să atace ținte aflate în Rusia. Fără acest lucru, spun ei, ucrainenii nu se pot apăra eficient.

,,Este crucial ca administrația Biden să permită liderilor militari ucraineni să aibă capacitatea de a desfășura întreaga gamă de operațiuni necesare pentru a răspunde la atacul neprovocat al Rusiei pe teritoriul lor suveran", se arată în scrisoare.

Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, a cerut ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor americane.

,,Este timpul ca administrația să intervină cu asistență suplimentară și să înceteze să mai reglementeze utilizarea armelor americane de către Ucraina", a declarat acesta într-un discurs înregistrat în timpul unei discuții online la Consiliul Atlantic, pe 21 mai.

Săptămâna trecută, o delegație de deputați ucraineni, printre care Oleksandra Ustinova, membră a partidului Golos, a vizitat Congresul. Aceasta spune că a văzut acolo o înțelegere deplină a poziției ucrainene.

,,Nu am întâlnit nicio persoană din Congres care să nu susțină această inițiativă. Toată lumea înțelege că trebuie să ni se permită să lovim cel puțin un anumit număr de kilometri în mijlocul Rusiei, spre ținte militare, pentru că, altfel, nu ne vom putea apăra", a declarat ea pentru Voice of America.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, de asemenea, partenerilor săi americani să permită Ucrainei să lovească ținte militare rusești pe teritoriul său, după cum a declarat într-un interviu acordat New York Times la 21 mai.

Potrivit acestuia, ziarul l-a citat spunând că incapacitatea Ucrainei de a face acest lucru a creat un mare avantaj pentru Rusia. Numai prin utilizarea rachetelor americane și a altor arme pentru a distruge centrele logistice din Rusia și avioanele rusești de pe teritoriul rusesc, a spus el, Ucraina s-ar putea apăra în mod eficient împotriva unei ofensive rusești pe teritoriul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel