Kremlin: Putin nu va permite SUA să dialogheze de pe o poziție de forță cu Rusia. Ruperea relațiilor diplomatice, un „scenariu extrem”

DefenseRomania Team / 30 Martie 2021 / 17:22
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

În contextul tensiunilor care au reizbucnit între SUA și Federația Rusă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va permite Statelor Unite să poarte un dialog cu Moscova „de pe o poziție de forță”.

„Americanii continuă să repete că vor purta cu toată lumea discuții de pe o poziție de forță. Nici președintele Vladimir Putin, precum nimeni altcineva din conducerea Federației Ruse nu le va permite americanilor și nimănui să dialogheze cu Moscova de pe o poziție de forță”, a precizat Peskov, pentru ziarul citat, informează agenția de presă rusă Tass.

În contextul în care tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat, Peskov a fost întrebat de posibilitatea ca cele două puteri să rupă relațiile diplomatice. Oficialul Kremlinului a precizat că nu dorește să discute despre „scenarii extreme”.

Potrivit lui Peskov există încă probleme pe care Rusia și SUA le pot aborda, precum controlul armelor sau eforturile de a soluționa conflictele regionale.

Tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au luat amploare după ce președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unui interviu la ABC News: 'Da, cred', când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este 'un criminal'. 

Ca răspuns, Federația Rusă și-a rechemat la Moscova, pentru consultări, ambasadorul din Statele Unite ale Americii. 

Președintele Joe Biden a declarat în mai multe rânduri că SUA vor schimba strategia de abordare a Federației Ruse. În cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, care a avut loc la mijlocul lunii februarie, s-a lansat într-un prim atac la adresa Rusiei pe care a acuzat-o că „atacă democraţiile noastre”, în timp ce Vladimir Putin încearcă să „saboteze unitatea transatlantică” prin „amenințări și intimidări”.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy