Kremlin: Putin nu va permite SUA să dialogheze de pe o poziție de forță cu Rusia. Ruperea relațiilor diplomatice, un „scenariu extrem”

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

În contextul tensiunilor care au reizbucnit între SUA și Federația Rusă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty, a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va permite Statelor Unite să poarte un dialog cu Moscova „de pe o poziție de forță”.

„Americanii continuă să repete că vor purta cu toată lumea discuții de pe o poziție de forță. Nici președintele Vladimir Putin, precum nimeni altcineva din conducerea Federației Ruse nu le va permite americanilor și nimănui să dialogheze cu Moscova de pe o poziție de forță”, a precizat Peskov, pentru ziarul citat, informează agenția de presă rusă Tass.

În contextul în care tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au escaladat, Peskov a fost întrebat de posibilitatea ca cele două puteri să rupă relațiile diplomatice. Oficialul Kremlinului a precizat că nu dorește să discute despre „scenarii extreme”.

Potrivit lui Peskov există încă probleme pe care Rusia și SUA le pot aborda, precum controlul armelor sau eforturile de a soluționa conflictele regionale.

Tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au luat amploare după ce președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unui interviu la ABC News: 'Da, cred', când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este 'un criminal'. 

Ca răspuns, Federația Rusă și-a rechemat la Moscova, pentru consultări, ambasadorul din Statele Unite ale Americii. 

Președintele Joe Biden a declarat în mai multe rânduri că SUA vor schimba strategia de abordare a Federației Ruse. În cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, care a avut loc la mijlocul lunii februarie, s-a lansat într-un prim atac la adresa Rusiei pe care a acuzat-o că „atacă democraţiile noastre”, în timp ce Vladimir Putin încearcă să „saboteze unitatea transatlantică” prin „amenințări și intimidări”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel