Kraken Technology Group și L3 Harris au făcut echipă pentru a crea drona marină K40 MANTA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania britanică Kraken Technology Group și compania americană L3 Harris s-au asociat pentru a crea o dronă subacvatică de ultima generaie pe care au botezat-o K40 MANTA.

Compania britanică este de părere că parteneriatul cu L3 Harris reprezintă un pas important în evoluția tehnică a platformei K40, care pune bazele dezvoltării unor capacități autonome avansate și, în viitor, are ca obiectiv că acest tip de drone să devină complet autonome.

,,Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu L3Harris pentru a implementa sisteme cheie pentru K40 MANTA, ca punct de plecare pentru viitoare proiecte de dezvoltare", a declarat Mal Kriz, fondator și CEO al Kraken Technology Group.

K40 este o platformă fără echipaj uman care necesită sisteme de control avansate și bine calibrate. Astfel, compania L3Harris dispune de componentele necesare și de expertiză necesară pentru a le integra în K40 MANTA.

Aceste sisteme vor permite ca platforma fără echipaj uman să fie operată de la distanță. Ulterior vor avea loc o serie de teste, iar calibrarea propulsiei este planificată în următoarea etapă de dezvoltare.

Cele două companii au competențe complementare care vor aduce beneficii ambelor organizații prin derularea acestui proiect. 

Această colaborare între Kraken Technology Group și L3Harris Technologies pregătește terenul pentru evoluții interesante în domeniul tehnologiei sistemelor autonome.

Drona marină este proiectată să transporte o încărcătură utilă cu o greutate de până la 1 tonă. Particularitatea platformei constă în faptul că nu folosește elice pentru a se scufunda și a se deplasa sub apă.

Această tehnologie, împreună cu construcția sa din fibră de carbon, zgomotul acustic redus și amprenta termică mică, fac că drona K40 să fie o țintă foarte greu de detectat și de învins. Dezvoltatorul susține că drona poate funcționa în mod autonom timp de 10 zile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel