Kosovo și Turcia au semnat un acord privind înzestrarea Forței de Securitate din Kosovo

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Kosovo și Turcia au semnat un acord interstatal în domeniul apărării, respectiv pentru furnizarea de articole și produse pentru serviciile de apărare.

Potrivit Ministerului Apărării, ministrul kosovar, Armend Mehaj, a semnat (17.05) acest acord cu șeful Președinției Industriei Turce de Apărare, Ismail Demir.

"Acest acord are un rol extraordinar în consolidarea capacității Forței de Securitate din Kosovo (FSK)", a afirmat Ministerul Apărării din Kosovo.

Ministrul Mehaj a mulțumit Turciei pentru sprijinul acordat în domeniul apărării și a afirmat că un astfel de ajutor este important pentru obiectivul Kosovo de aderare la NATO. Turcia, membră NATO, a ajutat FSK în ultimii ani, în principal prin donații.

Anul trecut, Radio Europa Liberă a relatat că FSK primește aproximativ 100 de milioane de lire turcești pe an sub formă de donație, pe care apoi le naționalizează pentru achiziționarea de echipamente militare din Turcia.

În 2021, Kosovo avea, de asemenea, un contract cu statul turc pentru achiziționarea a 14 vehicule militare blindate, Vuran și echipamente de armament. Anterior, Turcia a donat FSK vehicule blindate de tip Cobra.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel