Kongsberg va furniza Japoniei rachete JSM pentru avioanele F-35

Eduard Pascu / 03 dec 2020 / 13:04

Kongsberg Defense & Aerospace AS a încheiat cu Japonia un al doilea contract pentru a furniza rachete JSM (Joint Strike Missile) pentru flota de avioane de luptă F-35. Contractul are o valoare de 93 de milioane de dolari.

JSM este o rachetă stealth aer-sol de generația a 5-a, dezvoltată pentru a fi folosită de avioanele F-35A în atacuri la sol. JSM poate fi transportat intern în fuzelajul avioanelor F-35, asigurând astfel capacitățile de „semnătură redusă” ale aeronavei. Racheta poate fi utilizată atât împotriva țintelor terestre, cât și cele maritime, transmite defense-aerospace.

„Comunitatea internațională a operatilor de aeronave F-35 continuă să manifeste un interes deosebit față de JSM, iar compania Kongsberg este foarte mândră că a fost selectată de Japonia pentru a oferi JSM flotei lor de avioane F-35. Relația noastră devine și mai puternică cu acest nou contract care asigură continuitate”, a declarat Eirik Lie, președinte, Kongsberg Defense & Aerospace AS.

Kongsberg și Guvernul Japoniei nu au oferit alte detalii cu privire la numărul de rachete, termenii contractului sau graficul de livrare.

Citește și: Japonia cumpără rachete JSM pentru întreaga escadrilă de avioane F-35

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy