Kongsberg va furniza Japoniei rachete JSM pentru avioanele F-35

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Kongsberg Defense & Aerospace AS a încheiat cu Japonia un al doilea contract pentru a furniza rachete JSM (Joint Strike Missile) pentru flota de avioane de luptă F-35. Contractul are o valoare de 93 de milioane de dolari.

JSM este o rachetă stealth aer-sol de generația a 5-a, dezvoltată pentru a fi folosită de avioanele F-35A în atacuri la sol. JSM poate fi transportat intern în fuzelajul avioanelor F-35, asigurând astfel capacitățile de „semnătură redusă” ale aeronavei. Racheta poate fi utilizată atât împotriva țintelor terestre, cât și cele maritime, transmite defense-aerospace.

„Comunitatea internațională a operatilor de aeronave F-35 continuă să manifeste un interes deosebit față de JSM, iar compania Kongsberg este foarte mândră că a fost selectată de Japonia pentru a oferi JSM flotei lor de avioane F-35. Relația noastră devine și mai puternică cu acest nou contract care asigură continuitate”, a declarat Eirik Lie, președinte, Kongsberg Defense & Aerospace AS.

Kongsberg și Guvernul Japoniei nu au oferit alte detalii cu privire la numărul de rachete, termenii contractului sau graficul de livrare.

Citește și: Japonia cumpără rachete JSM pentru întreaga escadrilă de avioane F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel