Japonia cumpără rachete JSM pentru întreaga escadrilă de avioane F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Japonia intenționează să achiziționeze rachete avansate de luptă concepute pentru a fi transportate de avioanele F-35A.

Citând surse din Ministerul Apărării, The Japanese Times a anunțat că Ministerul Apărării din Japonia intenționează să achiziționeze până în martie 2022 rachete cu o rază de acțiune de aproximativ 500 de kilometri care pot ataca ținte din afara razei de lovire a rachetelor inamice.

JSM este o rachetă care poate fi folosită împotriva țintelor maritime și terestre. Norvegia este o națiune parteneră în dezvoltarea avioanelor F-35, transmite Defence Blog.

Cu aproximativ un an mai devreme, compania Kongsberg Defense & Aerospace a confirmat vânzarea de rachete Joint Strike (JSM) pentru flota japoneză de avioane de luptă F-35.

Potrivit comunicatului de presă, Kongsberg a încheiat un contract cu Japonia pentru furnizarea de JSM (Joint Strike Missile). „Aceasta este o descoperire internațională importantă, demonstrează importanța cooperării dintre autoritățile norvegiene, instituțiile norvegiene de cercetare în domeniul apărării și industrie”, spune CEO-ul KONGSBERG Geir Haoy.

Ministerul are în vedere, de asemenea, utilizarea rachetelor LRASM sau JASSM de Lockheed Martin, cu o rază de acțiune de aproximativ 900 de kilometri, pe avioanele de luptă F-15 ale Forțelor Aeriene.

Citește și: Japonia cumpără din Norvegia rachete pentru avioanele F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel