Japonia cumpără rachete JSM pentru întreaga escadrilă de avioane F-35

Eduard Pascu / 08 sep 2020 / 15:48

Ministerul Apărării din Japonia intenționează să achiziționeze rachete avansate de luptă concepute pentru a fi transportate de avioanele F-35A.

Citând surse din Ministerul Apărării, The Japanese Times a anunțat că Ministerul Apărării din Japonia intenționează să achiziționeze până în martie 2022 rachete cu o rază de acțiune de aproximativ 500 de kilometri care pot ataca ținte din afara razei de lovire a rachetelor inamice.

JSM este o rachetă care poate fi folosită împotriva țintelor maritime și terestre. Norvegia este o națiune parteneră în dezvoltarea avioanelor F-35, transmite Defence Blog.

Cu aproximativ un an mai devreme, compania Kongsberg Defense & Aerospace a confirmat vânzarea de rachete Joint Strike (JSM) pentru flota japoneză de avioane de luptă F-35.

Potrivit comunicatului de presă, Kongsberg a încheiat un contract cu Japonia pentru furnizarea de JSM (Joint Strike Missile). „Aceasta este o descoperire internațională importantă, demonstrează importanța cooperării dintre autoritățile norvegiene, instituțiile norvegiene de cercetare în domeniul apărării și industrie”, spune CEO-ul KONGSBERG Geir Haoy.

Ministerul are în vedere, de asemenea, utilizarea rachetelor LRASM sau JASSM de Lockheed Martin, cu o rază de acțiune de aproximativ 900 de kilometri, pe avioanele de luptă F-15 ale Forțelor Aeriene.

Citește și: Japonia cumpără din Norvegia rachete pentru avioanele F-35

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy