Gigantul franco-german KNDS care produce blindate Leopard sau artilerie Caesar va avea o unitate de producție în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
LEOPARD 2 A6M / KNDS
LEOPARD 2 A6M / KNDS

Vineri, 7 iunie, conglomeratul franco-german KNDS a anunțat înființarea unei facilități de producție și reparații în Ucraina.

Facilitatea KNDS va produce echipament militar și muniție pe teritoriul ucrainean.

Potrivit Le Figaro, anunțul a avut loc în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Franța. În timpul vizitei lui Zelenski, a fost oficializat și un contract privind transferul către Ucraina a producției licențiate de proiectile de calibru NATO de 155 mm.

Crearea întreprinderii a fost anunțată de miniștrii apărării din Franța și Germania încă din luna martie, așa cum nota și Reuters.

Unitatea ar trebui să se ocupe de producția de piese de schimb și de formarea personalului local.

KNDS ar trebui să producă în Ucraina muniție, precum și piese de schimb pentru întreținerea sistemelor germane și franceze care se află în Ucraina. Mai târziu, la facilitatea din Ucraina se vor putea produce și sisteme complete de arme.

Anterior, ministrul francez al apărării Sebastien Lecornu a declarat că trei companii franceze de apărare vor stabili parteneriate cu întreprinderi ucrainene în contextul producției de echipamente militare pe teritoriul Ucrainei.

KNDS  este unul dintre cele mai mari conglomerate de arme din Europa, fondat de compania germană KMW (Krauss-Maffei Wegmann) și  cea franceză Nexter Systems.

Ambii parteneri sunt implicați în producția de vehicule blindate. Companiile au fuzionat în iulie 2015.

Portofoliul său include tancuri de luptă principale, vehicule blindate, instalații de artilerie, muniție, echipamente genistice etc. Produsele emblematice sunt tancurile germane Leopard sau artileria autopropulsată franceză Caesar, dar grupul KNDS mai are în portofoliu obuzierul pe șenile german PzH 2000 sau lansatorul de rachete multiplu MARS II / MLRS. Sute de unități ale acestor sisteme se află pe frontul din Ucraina.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel