Klaus Iohannis, vizită de stat la Budapesta: Viktor Orban nu se întâlnește cu preşedintele României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Budapesta, pe 10.11.2023, de omologul ungar, Katalin Novák. Este prima vizită a unui preşedinte român la Budapesta în ultimii 14 ani. Sursa foto: Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.
Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Budapesta, pe 10.11.2023, de omologul ungar, Katalin Novák. Este prima vizită a unui preşedinte român la Budapesta în ultimii 14 ani. Sursa foto: Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, la Budapesta, de omologul ungar, Katalin Novák. Este prima vizită a unui preşedinte român la Budapesta în ultimii 14 ani. Cu toate acestea, mass-media precizează că Viktor Orban nu se află la Budapesta în ziua vizitei președintelui Klaus Iohannis în Ungaria, chiar dacă Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti a solicitat o întâlnire între șeful statului român și premierul maghiar.

Administraţia Prezidenţială a transmis că "vizita are loc în contextul unei dinamici crescute a contactelor la nivel înalt, după vizita oficială efectuată de preşedintele Katalin Novák la Bucureşti, în septembrie 2022, şi participarea la cel de-al 8-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Românei în septembrie 2023".

Jurnalista Paula Erizanu a scris pe contul său de Twitter că ,,președintele României, Klaus Iohannis, se află astăzi la Budapesta - prima vizită a unui președinte român în Ungaria în ultimii 14 ani! Deși vizită a fost planificată în primăvară, Viktor Orban se află în afara Ungariei, într-o vizită în... Georgia''.


,,Este prima vizită la nivel de şef de stat la Budapesta în ultimii 14 ani şi reprezintă o ocazie pentru a discuta, la acest nivel, despre stadiul relaţiei de Parteneriat Strategic şi despre perspectivele de dezvoltare a acestuia, precum şi despre modalităţile concrete de aprofundare a dialogului bilateral", precizează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis va arăta, la Budapesta, că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări "reprezintă un instrument fundamental, care a vizat structurarea cooperării bilaterale pe baze noi, moderne, pragmatice şi de respect reciproc, în beneficiul tuturor cetăţenilor români şi ungari, indiferent de etnie".

Iohannis va reitera interesul şi deschiderea României pentru "o cooperare constructivă, pragmatică şi transparentă cu Ungaria", "în vederea dezvoltării de proiecte de interes comun şi a obţinerii de rezultate concrete, pe baza şi în spiritul principiilor şi valorilor incluse în documentele fundamentale care definesc parametrii relaţiei bilaterale".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel