Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Finlandei şi a Suediei la NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru ratificarea protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.

Legea ratifică Protocolul de aderare a Republicii Finlanda şi Protocolul de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, reprezentând o etapă procedurală în parcursul acestor ţări spre calitatea de membre cu drepturi depline ale NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a celor două protocoale, după ce săptămâna trecută Guvernul a aprobat proiectul de lege în acest sens.   

Legea a fost adoptată miercuri atât de Camera Deputaţilor, ca primă Cameră parlamentară sesizată, cât şi de Senat, ca for legislativ decizional.

Protocoalele de aderare la NATO pentru Finlanda şi Suedia au fost semnate pe 5 iulie la Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel