Kirby: În cazul în care ucrainenii nu primesc sprijinul SUA într-o lună sau două, rușii vor câștiga mai mult teritoriu

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Dacă sprijinul din partea Statelor Unite nu va ajunge în Ucraina în decurs de o lună sau două, este foarte probabil ca rușii să obțină mai multe câștiguri teritoriale și să aibă mai mult succes pe linia frontului, atât în estul, cât și în sudul Ucrainei. Acest lucru a fost precizat de John Kirby, consilierul pentru comunicare în domeniul securității naționale de la Casa Albă, în timpul unei conferințe din 27 februarie. Oficialul american a descris situația de pe câmpul de luptă din Ucraina ca fiind "dezastruoasă" și a cerut Congresului SUA să aprobe imediat ajutorul pentru Kiev.

,,Rămân fără muniție, situația este foarte dificilă. Nu voi prezice că vor pierde războiul într-o anumită zi, dar cu siguranță pierd teritoriul pe care l-au recâștigat deja de la ruși, deoarece nu pot respinge atacurile acestora", a declarat oficialul.

În aceeași zi, președintele Joe Biden s-a întâlnit cu liderii Congresului SUA și i-a îndemnat să acționeze pentru a evita "consecințele nefaste ale inacțiunii" în privința Ucrainei și să mențină guvernul stabil. După întâlnirea cu Joe Biden, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat că problema asistenței pentru Ucraina va fi rezolvată "în timp util" și a numit securitatea frontierelor și obiectivele guvernamentale drept priorități pentru Statele Unite.

Comentând declaratiile lui Mike Johnson, Kirby a subliniat că problema ajutorului pentru ucraineni este una urgentă.

,,Vorbind de ajutor 'oportun', ce vreți să spuneți? Pentru soldații ucraineni de pe linia frontului, 'la timp' înseamnă acum. În timp ce ne întorceam din weekend, rușii au început să captureze noi orașe și sate din Ucraina. Ei avansează, acesta nu este un conflict înghețat", a reamintit el.

Kirby i-a cerut președintelui Camerei Reprezentanților să își susțină cuvintele cu fapte și să prezinte imediat în plenul Camerei un proiect de lege de finanțare suplimentară care să includă ajutor pentru Ucraina.

 

Situația este deosebit de gravă pe câmpul de luptă din Ucraina

 

Situația de pe câmpul de luptă din Ucraina este în prezent "foarte gravă", deoarece armata ucraineană se confruntă cu un deficit de muniție din cauza întârzierii pachetului de ajutor din partea SUA. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în cadrul unei briefing ținut la 27 februarie.

El a subliniat că trupele ucrainene de pe linia frontului nu au suficientă muniție pentru a respinge agresiunea rusă.

,,Ei continuă să lupte cu curaj, continuă să lupte cu determinare, au încă arme și muniție pe care le pot folosi, dar acum trebuie să le proritizeze pentru că Congresul SUA nu a reușit să ia măsuri", a declarat Miller.

Miller a precizat că Washingtonul se așteaptă ca forțele ucrainene "să continue să lupte cu curaj și să obțină câștiguri, așa cum au făcut recent, în special în Marea Neagră, dar va fi mult mai dificil dacă nu au acces la munițiile de care au nevoie".

Acesta este motivul pentru care, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, președintele american Joe Biden continuă să insiste ca Congresul să aprobe finanțarea pentru Kiev.

,,Suntem convinși că, dacă Camera Reprezentanților va supune la vot problema asistenței pentru Ucraina, aceasta va fi aprobată. De aceea, solicităm încă o dată Congresului să își facă datoria, să organizeze acest vot și să ofere asistență armatei ucrainene, care are nevoie disperată de ea", a subliniat el.

În același timp, comentând declarațiile potrivit cărora Franța, stat membru NATO, nu exclude posibilitatea de a-și trimite militarii în Ucraina, Miller a menționat că Statele Unite nu autorizează o astfel de posibilitate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel