Kim Jong Un, planuri pentru 2019

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că doreşte să organizeze noi summituri cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in anul viitor pentru a atinge obiectivul denuclearizării Peninsulei Coreea, relatează duminică Reuters. 

Kim Jong Un i-a trimis o scrisoare duminică liderului sud-coreean pentru a marca detensionarea situaţiei în peninsulă prin organizarea a trei summituri anul acesta, după ani de confruntare marcaţi de o serie de teste nucleare şi balistice nucleare nord-coreene. Liderul nord-coreean a promis că va depune eforturi pentru denuclearizare în cadrul summitului istoric cu preşedintele american Donald Trump din iunie din Singapore, însă cele două părţi au făcut puţine progrese, încercând să reprogrameze o reuniune la nivel înalt brusc anulată în noiembrie.

Regretă anularea întâlnirii

În scrisoare, Kim Jong Un şi-a exprimat regretul că vizita sa la Seul nu a mai avut loc, exprimându-şi 'hotărârea fermă' ca această vizită să aibă loc în viitor, se arată într-un comunicat al cabinetului preşedintelui Moon Jae-in. 'Kim Jong Un a afirmat că doreşte să se întâlnească de multe ori cu preşedintele Moon anul viitor pentru a face progrese în discuţiile privind pacea şi prosperitatea şi soluţionarea problemei denuclearizării Peninsulei Coreea', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreean, Kim Eui-kyeom.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel