KF-21 | Coreea de Sud anunţă că în 2022 vom asista la primul zbor al noului său avion de generația a V-a

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Armate ale Republicii Coreea de Sud au precizat azi într-un scurt comunicat de presă, publicat pe pagina sa de Facebook, că 2022 va fi cel mai important an pentru programul KF-21 Boramae (cunoscut anterior ca KF-X ), deoarece este programat primul zbor oficial al noului său avion de generația a V-a, construit de industria de apărare din Coreea de Sud în colaborare cu cea din Indonezia.

Forțele Armate ale Republicii Coreea de Sud anunţa că de la prezentarea oficială de anul trecut a primului KF-21 Boramae, mai multe prototipuri ale noului avion de generația a V-a au fost supuse diferitelor teste la sol.

În vara anului trecut, compania sud-coreeană Korea Aerospace Industries (KAI) anunţa că asamblează încă cinci prototipuri ale aeronavei KF-X – botezată ulterior KF-21 – şi despre care Seulul preciza că vor fi de generația a V-a.

Coreea de sud s-a raportat inițial la noua aeronavă ca fiind de generația a 5-a, dar Forțele Aeriene ale Coreei de Sud au vorbit despre dezvoltarea unui avion multi-rol de generație 4++.

Primul avion prototip rezultat din programul militar sud-coreean KF-X a fost prezentat pe 9 aprilie 2021 şi a primit numele KF-21.

Primul test de zbor este programat pentru 2022, întregul proces de dezvoltare urmând să fie finalizat până în 2026. Conform unui acord cu Indonezia, Coreea de Sud va preda un prototip şi către Jakarta pentru a fabrica avionul în Indonezia.

Forțele aeriene sud-coreene intenționează să opereze 40 de aeronave KF-21 până în 2028 și alte 80 până în 2032.

Compania sud-coreeană Korea Aerospace Industries (KAI) este responsabilă pentru proiectarea, asamblarea și testarea generală a aeronavei. Compania a avut experiență în dezvoltarea și fabricarea avioanelor din seria T-50. KF-X este un avion stealth de nouă generație care combină elemente ale unui avion de vânătoare de generația a 5-a.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel