Kalașnikov își va prezenta, în premieră, noul model de pușcă automată AK-19 la IDEX-2021

Cătălin Costea / 17 feb 2021 / 10:16

Concernul Kalașnikov va prezenta pentru prima dată pușca automată pentru muniție de 5,56×45 mm. Premiera modelului AK-19 va avea loc în cadrul expoziției internaționale de arme IDEX-2021.

“AK-19 folosește cartușul de 5,56x45 mm, care a fost adoptat de NATO și este utilizat pe scară largă în lume. Astfel, cel mai nou produs al nostru este complet orientat spre piața externă. Prin prezentarea AK-19 la cel mai mare târg internațional de arme, IDEX, suntem siguri că vom trezi un mare interes clienților străini de la care am primit deja primele întrebări”, a declarat Dmitri Tarasov, director general al concernului Kalașnikov

Modelul AK-19 reprezintă o versiune modernizată a puștii automate AK-12, adoptată de Forțele Armate ale Federației Ruse în 2018, față de care prezintă câteva diferențe notabile. Aceste modificări includ șina Picatinny (pentru montarea diferitelor accesorii pe armă), un încărcător reproiectat din polimeri cu fereastră martor, patul inferior poate fi pliat pe partea stângă și are ajustări telescopice ale LOP-ului (distanța dinte trăgaci și talpa patului care se fixează în umăr), un nou ascunzător de flăcări și posibilitatea montării/demontării rapide a amortizorului de zgomot.

Producătorul se așteaptă ca interesul pentru această pușcă să fie mare în rândul statelor din Orientul Mijlociu care folosesc deja muniția standard de 5,56  × 45 mm, mai ales având în vedere . clima și praful caracteristice acestei regiuni.

IDEX-2021, cea mai mare expoziție de arme din Orientul Mijlociu și una dintre cele mai mari din lume, va avea loc în perioada 21-25 februarie 2021 în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy