Kalashnikov începe producția în serie a unei noi rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană Strela-10M

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Kalashnikov (afiliată Rostec) a lansat producția în serie a unei noi rachete ghidate 9M333 pentru sistemele de apărare aeriană Strela-10M, a transmis compania prin intermediul unui comunicat de presă.

"Testarea rachetei la Centrul de testare Donguz din regiunea Orenburg a fost finalizată cu succes. Producția de rachete a început în baza unui contract închieiat cu Ministerul Apărării", se mai arată în comunicatul de presă al companiei, citat de agenția TASS.

"Trăsătura distinctivă a rachetei este că funcționează în trei moduri: ghidaj optic, infraroșu și anti-bruiaj. Acesta este avantajul său față de alte arme din aceeași clasă", mai precizează sursa citată.

Racheta 9M333 este capabilă să lovească avioane și elicoptere care zboară la joasă altitudine, precum și drone și rachete de croazieră.

Sistemele de apărare antiaeriană Strela-10M asigură protecția trupelor la sol în timpul luptei sau aflate în marș împotriva avioanelor de atac și de recunoaștere care operează la altitudini mici și foarte mici. 

Citește și: Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel