Kalashnikov începe producția în serie a unei noi rachete pentru sistemul de apărare antiaeriană Strela-10M

Eduard Pascu / 24 dec 2020 / 17:39

Kalashnikov (afiliată Rostec) a lansat producția în serie a unei noi rachete ghidate 9M333 pentru sistemele de apărare aeriană Strela-10M, a transmis compania prin intermediul unui comunicat de presă.

"Testarea rachetei la Centrul de testare Donguz din regiunea Orenburg a fost finalizată cu succes. Producția de rachete a început în baza unui contract închieiat cu Ministerul Apărării", se mai arată în comunicatul de presă al companiei, citat de agenția TASS.

"Trăsătura distinctivă a rachetei este că funcționează în trei moduri: ghidaj optic, infraroșu și anti-bruiaj. Acesta este avantajul său față de alte arme din aceeași clasă", mai precizează sursa citată.

Racheta 9M333 este capabilă să lovească avioane și elicoptere care zboară la joasă altitudine, precum și drone și rachete de croazieră.

Sistemele de apărare antiaeriană Strela-10M asigură protecția trupelor la sol în timpul luptei sau aflate în marș împotriva avioanelor de atac și de recunoaștere care operează la altitudini mici și foarte mici. 

Citește și: Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020”

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy