Kalașnikov a livrat trupelor ruse 35.000 de puști de asalt AK-12

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fabricantul de arme de calibru Kalașnikov a livrat 35.000 de puști de asalt AK-12 trupele ruse. Acest model care este considerat mai performant în comparație cu predecesorii săi AK-74M și AKM.

Șeful executiv de la Kalașnikov, Dmitri Tarasov, a anunțat că în luna aprilie a acestui an a livrat, înainte de termen, puști de asalt AK-12 către Ministerul Apărării din Rusia, transmite agenția TASS. În aprilie 2019, el a spus că compania intenționează să livreze, în perioada 2019-2021, 112.500 de puști de asalt AK-12 trupelor ruse.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat la 1 iunie că Forțele Aeriene a primit aproximativ 10.000 de puști de asalt AK-12.

AK-12 a fost prezentat publicului pentru prima dată cu ocazia paradei de la Moscova, pe 9 mai anul trecut, când aproximativ 400 de parașutiști ai unui regiment rusesc au defilat în Piața Roșie cu aceste puști de asalt.

Noua pușcă de asalt se remarcă prin ergonomia îmbunătățită în comparație cu predecesorii săi AK-74M și AKM. Rușii spun că modernizarea puștii de asalt a mărit precizia, iar arma se bazează acum pe o nouă tehnologie.

AK-12 este echipat cu un set de echipamente optice care permit o mai bună precizie la o distanță de până la 500 de metri. Pușca de asalt include și un nou model de încărcător care îi permite soldatului controlul vizual al consumului de muniție.

 

Citește și: Kalașnikov AK-12 și AK-15, pentru trupele Rusiei. Moscova anunță că va livra zeci de mii de arme

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel