Japonia condamnă ultimul test balistic efectuat de Coreea de Nord

S.I. Catalin |
Data publicării:

Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţa un nou proiectil, conform informaţiilor furnizate de armata sud-coreeană şi de garda de coastă japoneză, la o zi după ce Phenianul anunţase pentru sfârşitul săptămânii organizarea de negocieri la nivelul grupurilor de lucru cu SUA, informează Reuters.

Statul major sud-coreean a informat că un proiectil neidentificat a fost lansat spre Marea Japoniei, din apropierea localităţii nord-coreene Wonsan situată în provincia Kangwon din sud-estul ţării.

Garda de Coastă a Japoniei a anunţat, într-un comunicat, despre lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi o rachetă şi a avertizat navele să acorde atenţie informaţiilor ce vor fi difuzate ulterior pe această temă şi să nu se apropie de resturile ce plutesc.

Aceasta este cea de-a 9-a lansare realizată de regimul de la Phenian după cea mai recentă întrevedere dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în iunie, în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei.

Premierul Japoniei a condamnat puternic miercuri cea mai recentă lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord, afirmând că reprezintă o încălcare a rezoluţiilor ONU.

Abe a comunicat reporterilor că Phenianul a lansat două rachete balistice în dimineaţa zilei de miercuri. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel