Italia retrage sistemul de apărare aeriană SAMP / T din Turcia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia urmează să retragă bateriile anti-rachetă SAMP / T pe care le desfăşurate în Turcia, ca parte a angajamentului NATO de a apăra țara, dar a susținut că retragerea acestui sistem nu este o reacție la ofensiva militară turca împotriva miliţiilor kudre, condamnată de mai multe state occidentale, în nordul Siriei, potrivit Defense News și Defense 24.

Ministrul adjunct al Apărării, Angelo Tofalo, a declarat joi parlamentului italian că pregătirile pentru retragerea bateriei SAMP / T de către Italia de la granița turco-siriană este deja în curs de desfăşurare.

Angelo Tofa a mai precizat că sistemul, precum și cei 130 de militari care îl operează vor fi aduşi acasă până la sfârşitul lunii decembrie.

La începutul acestui an, Italia a aprobat dislocarea în Turcia a bateriei până la 31 decembrie, dar ministrul apărării, Lorenzo Guerini, a declarat că retragerea Sistemul de apărare aeriană SAMP / T era planificata şi nu este un răspuns la ofensiva Turciei "Izvorul Păcii", lansată pe 9 octombrie în nordul Siriei, împotriva miliţiilor kurde.

,,Retragerea a fost planificată pentru luna decembrie a acestui an și, prin urmare, realizăm ceea ce era planificat", a spus el la Bruxelles, în timp ce participa la o reuniune a miniștrilor apărării NATO.

Italienii mențin sistemul SAMP / T în Siria încă din 2016. Decizia de a implementa acest sistem a fost luată după ce Olanda, urmată de Germania și Statele Unite, și-au retras sistemele de rachete Patriot PAC-3 din Turcia. Sistemele Patriot, aparținând acestor trei țări, au consolidat apărarea Turcia, de la începutul anului 2013, împotriva unui potențial atac care ar fi putut veni din zona războiului civil sirian, ca parte a misiunii NATO Active Fence.

Din ianuarie 2015, bateria spaniolă Patriot PAC-2 + a fost instalată în Turcia, care a înlocuit direct unitățile olandeze.

Informațiile despre retragerea planificată a sistemului SAMP / T de către Italia au fost confirmate și de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care a spus că decizia luată de Roma era planificata din primăvara acestui an. De asemenea, Stoltenberg a spus că membrii NATO ar trebui să sprijine în continuare Turcia în domeniul apărării aeriene a frontierelor sale. Secretarul general a mai spus că şi bateria spaniolă Patriot PAC-2 + ar putea fi retrasă din Turcia, care a fost de asemenea dislocata acolo ca parte a sprijinului NATO .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel