Italia încearcă pentru a doua oară să modernizeze tancul Ariete

S.I. Catalin |
Data publicării:

Centrul militar de testare al forțelor terestre italiene a început pe 31 ianuarie anul acesta să testeze un prototip al tancului modernizat C1 Ariete AMV. După cum precizează publicaţia The Military Magazine, tancul Ariete a fost modernizat de un consorțiu format din companiile Iveco Defence Vehicles și OTO Melara. 

Sursa citată precizează că, până la această dată, ar trebui să existe trei prototipuri ale tancului modernizat C1 Ariete. Primul prototip este folosit deja ca unitate de testare a tehnologiilor care urmează să fie instalate pe toate tancurile care vor fi supuse modernizării. Recent, au fost efectuate teste ale șasiului.

Versiune modernizată a C1 Ariete a primit un nou motor diesel MTCA V12AMV cu 12 cilindri, care dezvoltă o putere totală de 1.500 de cai putere și o nouă transmisie automată ZF LSG 3000. De asemenea, are un sistem de frânare îmbunătăţit și șenile cu 20% mai largi – această actualizare a impus automat efectuarea de modificări asupra dimensiunii carenei.

Dar, programul de modernizare a C1 Ariete nu prevede nu numai modificări aduse șasiului, ci şi modificări substanţiale aduse sistemului de protecție – acesta urmând a fi testat de inginerii italieni pe următoarele două prototipuri ale tancului C1 Ariete.

În total, italienii se așteaptă să facă upgrade la 125 din cele 200 de tancuri Ariete existente în dotarea forţelor armate italiene.

Se preconizează că turela tancului C1 Ariete ar urma să fie acţionată electric, în loc de o acționare hidraulică cum era până acum, iar noi dispozitive optoelectronice de supraveghere și un sistem digital de control al focului ar urma să fie şi ele instalate.

Armamentul principal al tancului Ariete este compus dintr-un tun 120 mm cu alezaj neted, proiectat de OTO Breda, este similar cu Rheinmetall L44. Tunul este, de asemenea, conceput pentru a trage majoritatea tipurilor de proiectile la standard NATO. 

 

Aceasta este a doua încercare a Italiei de a-și moderniza tancurile Ariete

 

La începutul anilor 2000, armata italiană era interesată să dezvolte o nouă versiune a tancului Ariete (au fost luate în considerare denumirile C2 Ariete sau Ariete Mk. 2), care va intra în serviciu în următorii ani cu achiziția planificată a 300 de unități. 

Bugetul limitat de care a dispus în ultimii ani Ministerul italian al Apărării au redus drastic numărul de ţancuri Ariete care urmau să fie îmbunătățite (comanda fiind redusă la 200) și, în cele din urmă, a provocat anularea programului. Prin urmare, îmbunătățirile planificate urmau să fie aplicate C1 Ariete.

Contractul pentru actualul program de modernizare a tancurilor Ariete al Ministerului italian al Apărării a fost semnat în august 2019 cu un consorțiu format din companiile Iveco Defence Vehicles și OTO Melara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel