Forțele Armate Italiene au comandat încă 86 de auto-tunuri Centauro II

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La 30 decembrie 2020 la sediul Secretariatului General al Apărării și al Direcției Naționale pentru Armament, generalul italian Paolo Giovannini și Giovanni Luisi, directorul comercial al Consorțiului Iveco - Oto Melara, au semnat un contract pentru 86 de vehicule blindate Centauro II – în varianta vânător de tancuri – cu o posibilă opțiune pentru alte 10 vehicule în plus față de cele 10 deja comandate în 2018 și aflate în curs de livrare, potrivit revistei European Defense Review.

Contractul, care marchează continuarea furnizării primelor 10 vehicule blindate Centauro II (achiziționate în baza unui contract semnat în iulie 2018) dintr-un total de 150 de unități de câte are nevoie Armată Italiană, asigură stabilitatea pe termen lung, consolidând astfel know-how-ul strategic pentru sectorul funciar al industriei naționale de apărare și garantarea continuității producției.

Achiziția în cauză este o continuare a unui proces început în 2018 și care are ca scop satisfacerea unei nevoi a armatei italiene de a achiziționa 150 de vehicule Centauro II pentru a înlocui vânătorul de tancuri Centauro, aflate în serviciu de la începutul anilor 1990.

Contractul pentru vehiculele blindate Centauro II – în varianta vânător de tancuri – face parte dintr-un program de achiziţii planificat de Statul Major al Armatei Italiene, care vizează dotarea armatei cu o platformă care, încorporând cele mai noi tehnologii militare, poate fi utilizată, cu siguranță maximă, chiar și în teatrele de operaţiuni caracterizate printr-un nivel ridicat de dificultate.

Centauro II este o versiune îmbunătățită a primei versiuni a vehiculului anti-tanc Centauro 8x8, proiectat și fabricat de consorțiul italian Iveco și Oto Melara (CIO). Este un nou concept de vehicul blindat pe roți capabil să funcționeze în orice situaţii.

Vehiculul este mai rapid, mai puternic și mai blindat decât versiunea inițială care se află deja în serviciul Italiei, și pe care o va înlocui. Noul Centauro are 30 de tone și deține un tun de 120 mm, comunicații digitale și motor de 720 de cai putere. 

Vehicule blindate Centauro II sunt echipate cu o nouă generație de armuri care oferă o protecție balistică la nivel înalt - o armură suplimentară și caracteristici tehnice testate la standardul AEP 55, capabile să reziste la mine, la dispozitive explozive improvizate IED și la alte tipuri de proiectile şi muniţii de ultimă generație.

Vânătorul de tancuri Centauro II este echipat cu o turelă pe care este instalată un tun anti-tanc de 120 mm /45 calibre (opțional 105 mm / 52 calibre, interschimbabil la 120 mm), oferind aceeași putere de foc pe care o au şi cele mai moderne tancuri principale de luptă. Tunul anti-tanc de 120 mm /45 calibre poate trage toate tipurile de muniţie de 120 mm care sunt la standarde NATO.

Turela vehiculului poate fi echipată cu o stație de arme HITROLE acționată de la distanță, pe care se poate instala cu o mitralieră de 7,62 mm sau 12,7 mm, precum și cu un lansator automat de grenade de 40 mm. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel