Israelul vinde drone Hermes 900 unui client internaţional al cărui nume este ţinut secret. Parte din complete, fabricate şi în România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania israeliană Elbit Systems a anunțat astăzi că a primit un contract în valoare de 72 de milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de aeronave fără pilot la bord (UAS) Hermes 900 și de capacități de instruire pentru un client internațional. Contractul va fi executat pe o perioadă de doi ani. 

Numărul exact de sisteme fără pilot la bord achiziționate de la Elbit Systems nu este specificat, la fel nici țara care le-a comandat.

Conform termenilor, compania israeliană va furniza Hermes 900, care va fi echipat cu sistemul SkEye Wide Area Persistent Surveillance.

Aeronava va primi, de asemenea, sisteme electro-optice SPECTRO XR, sisteme de comunicații prin satelit, sisteme de culegere de informații te ţip SIGINT și şi alte tipuri de sisteme.

Acordul, pe lângă vehiculele aeriene fără pilot și sistemele de control la sol, include, de asemenea, instruirea personalului și a operatorilor care vor utiliza dronele UAV Hermes 900.

Hermes 900 israelian este un vehicul aerian tactic fără pilot, dezvoltat de compania israeliană Elbit Systems. Acesta este conceput pentru a efectua misiuni de patrule, de supraveghere și de recunoaștere din aer. Drona a efectuat primul zbor în decembrie 2009. Producția în serie a fost realizată în Israel începând cu 2011. 

O dronă Hermes 900 este controlat de un operator de la un punct de comandă şi control aflat la sol. De precizat că, de la un singur punct de comandă se poate controla simultan două vehicule fără pilot.

UAV-ul este echipat cu un sistem de comunicații prin satelit, sisteme de supraveghere optoelectronice, senzori cu infraroșu, precum și un sistem de schimb de date care permite transmiterea de imagini în timp real către centrul de comandă. Până în prezent, dronele Hermes 900 au fost alese de peste 15 state.

 

Elbit produce în România componente pentru toate dronele sale pe care le vinde la nivel mondial

 

Amintim că, în luna septembrie, armata elvețiană a primit oficial primele două drone Hermes 900 produse de Elbit. E vorba de o versiune dezvoltată special de Elbit pentru Elveția.

Elbit Systems a dezvoltat o versiune specială pentru nevoile Armatei elvețiene a dronei Hermes 900. Este vorba de Starliner, iar componente ale UAV-ului au fost fabricate în România de grupul israelian.

Totodată, trebuie precizat că unele componente din noile drone Hermes 900 Starliner dezvoltate pentru Elveția au fost fabricate în România la facilitățile pe care Elbit le deține în țara noastră. 

Elbit produce în România părțile componente la Bacău ale dronelor sale pe care le vinde la nivel mondial, în cele două facilități pe care le deține în orașul din nord-estul României, fără însă să facă asamblare, dar a anunțat că va deschide o linie de asamblare în țară pe care o va transforma în hub regional în cazul în care România va alege UAV-uri fabricate de gigantul israelian. Elbit deține și o facilitate în Măgurele.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel