Israelul se extinde pe piața de apărare din Muntenegru. Al treilea contract primit de Elbit Systems în doar patru ani

Elbit Systems va furniza sisteme de muniție pentru mortiere de 120 mm care pot fi montate pe vehicule blindate 4×4.
Elbit Systems va furniza sisteme de muniție pentru mortiere de 120 mm care pot fi montate pe vehicule blindate 4×4.

Compania israeliană din domeniul apărării Elbit Systems a anunțat recent că i-a fost atribuit un contract în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, ca parte a unui acord de export în domeniul militar semnat între ministerele apărării din Israel și Muntenegru.

Contractul prevede producția și livrarea de armament de către Elbit Systems către Ministerul Apărării din Muntenegru, fiind vorba în special de sisteme de muniție pentru mortiere și echipamente de antrenament.

Directorul general al Ministerului Apărării din Israel, general-major în rezervă Eyal Zamir,  a aprobat acordul de tip government to government (G2G) semnat între ministere, acesta fiind al treilea încheiat între cele două țări în ultimii ani.

Directorul SIBAT (Direcția pentru Cooperare Internațională în domeniul Apărării din cadrul Ministerului Apărării din Israel), generalul de brigadă (în rezervă) Yair Kulas și directorul logisticii din Ministerul Apărării din Muntenegru, colonel Vladan Martic, au semnat acordul în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Ministerul Apărării din Tel Aviv.

Ca parte a contractului, Elbit Systems va furniza sisteme de muniție pentru mortiere de 120 mm care pot fi montate pe vehicule blindate 4×4 și va asigura pregătirea militarilor, inclusiv a ofițerilor, la Academia Elbit-IMI din Israel.

Acordul este evaluat la aproximativ 20 de milioane de euro (22 de milioane de euro, după unele surse).

Generalul israelian Yair Kulas a precizat că este al treilea acord cu partenerii din Muntenegru de la consolidarea relațiilor de apărare începută în 2019, ceea ce dovedește încrederea statului european în industria de apărare israeliană.

,,Muntenegru este un partener și aliat al Israelului și se confruntă cu provocări complexe de securitate, ca și alte țări europene. Industriile israeliene de apărare sunt capabile să le ofere soluții tehnologice de cel mai înalt standard”, a subliniat Yair Kulas.

În completarea sa, Yehuda (Udi) Vered, director general al Elbit Systems Land, a precizat că Elbit Systems, care încearcă să ofere soluții optime la nevoile tot mai mari de apărare ale Europei, este mândră să participe la parteneriatul dintre Israel și Muntenegru.

În decembrie 2019, Elbit Systems a anunțat că în urma semnării unui “acord istoric” între ministerele apărării între Israel și Muntenegru, compania a câștigat un contract de 35 de milioane de dolari pentru furnizarea de stații de arme controlate de la distanță (RCWS) pentru integrarea pe vehiculul tactic ușor comun( JLTV) fabricat de SUA și aflat în dotarea Forțele Armate muntenegrene.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel