Israelul începe negocierile cu Germania privind vânzarea de sisteme de apărare antirachetă Arrow 3

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul și Germania au început negocierile pentru a furniza armatei germane sistemul de apărare antirachetă Arrow 3, a anunțat joi Ministerul israelian al Apărării. Într-o declarație din 20 aprilie, ministerul a precizat că țările "au lansat discuții privind elaborarea unui acord pentru achiziționarea sistemului israelian Arrow 3, care este conceput pentru a intercepta rachete balistice cu rază lungă de acțiune.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Apărării, Moshe Fatal, a declarat că o potențială vânzare a sistemului de apărare antirachetă reprezintă o etapă importantă și un alt pas în consolidarea relațiilor dintre Israel și Germania.

Trebuie remarcat faptul că viitorul acord privind furnizarea sistemului de apărare antirachetă Arrow 3 are nevoie de aprobarea Statelor Unite, deoarece sistemul a fost dezvoltat în colaborare cu companii de apărare americane.

Intențiile Germaniei de a deveni prima țară care va achiziționa sistemul israelian de apărare antirachetă Arrow-3 au devenit cunoscute anul trecut.

Dorința Germaniei de a achiziționa sistemul Arrow 3 a fost abordată și în cadrul unei întâlniri de luna trecută între premierul Benjamin Netanyahu și cancelarul german Olaf Scholz.

 

Germania a încercat să își consolideze apărarea pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina



Anul trecut, Andreas Schwarz, din partidul SPD al cancelarului Scholz, care face parte din comisia parlamentară pentru buget, a declarat: "Trebuie să ne protejăm mai bine împotriva amenințării rusești. Pentru a face acest lucru, avem nevoie rapid de un scut antirachetă pentru Germania".

"Sistemul israelian Arrow 3 este o soluție bună", a declarat el la acea vreme pentru cotidianul Bild.

Arrow 3 este în prezent cel mai avansat sistem israelian de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune, menit să intercepteze rachete balistice în timp ce acestea se află încă în afara atmosferei terestre, eliminând proiectilele și focoasele lor nucleare, biologice, chimice sau convenționale mai aproape de locurile de lansare.

Arrow 3 face parte din arhitectura de apărare aeriană multistratificată a Israelului. Împreună cu Iron Dome și David's Sling, arma Arrow asigură nivelul superior, care este responsabil pentru interceptarea și contracararea rachetelor balistice.



Organizația israeliană pentru apărare antirachetă - parte a Direcției pentru cercetare și dezvoltare în domeniul apărării din cadrul Ministerului israelian al Apărării - și Agenția de Apărare Antirachetă a SUA au dezvoltat împreună sistemul. În 2015, Israelul a declarat că tehnologia a angajat cu succes, pentru prima dată, o țintă de tipul unei rachete balistică. Au urmat alte teste de succes, inclusiv recent, în 2019.

Anul trecut, Forțele Aeriene Germane au recunoscut că iau în considerare Arrow 3 ca o opțiune pentru a contracara amenințări precum racheta rusă Iskander. Vestea a venit în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Anunțul privind negocierile avansate urmează vânzării de David's Sling către Finlanda. Statele Unite au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea acelui sistem de apărare aeriană. De asemenea, Israelul a vândut recent rachete Spike către Grecia, iar alte țări din Europa au achiziţionat radarele israeliene fabricate de Elta, o filială a IAI, care sunt folosite în Israel alături de sistemul Iron Dome.

Ministerul israelian al Apărării și IAI nu au menționat valoarea posibilă a unui contract cu Germania sau un calendar pentru negocieri și o potențială livrare. 



 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel