Israelul a lansat un atac asupra celui mai mare aeroport din Siria. Iranul, acuzat că folosește aeroporturile siriene pentru a transporta arme

Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com
Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com

Aseară, armata israeliană a lansat un atac cu rachete asupra aeroportului internațional din capitala Siriei. Potrivit informațiilor oficiale, doi soldați sirieni au fost uciși și mai mulți răniți în urma atacului. Aeroportul din Damasc este în prezent închis.

În ultimele ore, armata siriană a raportat că în jurul orei 2 dimineața aeroportul din Damasc a fost lovit de rachete care veneau din direcția Mării Tiberiadei, din Israel.

Ca urmare a pagubelor cauzate de lovitura descrisă, aeroportul a fost scos din uz, iar autoritățile au raportat că doi soldați sirieni au fost uciși. Lucrările de remediere a avariilor au început imediat, scrie JPost, care citează agenția siriană de știri SANA.

 

Israelul a vizat aeroporturi și porturi din părți ale Siriei aflate sub control guvernamental

 

Potrivit informațiilor disponibile, atacurile israeliene au lovit un aeroport, precum și un depozit de arme la sud de Damasc, unde se presupune că ar fi fost amplasate sistemele de armament ale milițiilor susținute de Iran. Experții spun că atacul a avut ca scop în primul rând prevenirea transportului de arme din Iran către grupări militare susținute de Teheran, inclusiv Hezbollah din Liban, așa că cele mai mari pagube ar fi fost făcute pe pista de aterizare folosită pentru transportul mărfurilor.

Atacurile israeliene au lovit un avanpost al Forțelor de elită Quds din Iran, precum și pozițiile milițiilor care le sprijină, potrivit Reuters.

Iranienii au o prezență puternică în districtul As-Sayyida Zaynab din sudul Damascului, unde au o serie de baze subterane, iar prezența lor s-a extins și mai mult în ultimii ani.

Israelul a intensificat atacurile asupra Aeroportului din Damasc, precum și asupra altor aeroporturi civile pentru a perturba utilizarea tot mai intensă a acestora de către Teheran. Regimul iranian livrează arme aliaților săi din Siria și Liban prin aceste aeroporturi, iar transportul pe calea aerului a echipamentelor militare a cunoscut o creștere după blocajele impuse de Israel a aprovizionării pe uscat.

Israelul a efectuat sute de lovituri asupra țintelor din zonele controlate de guvern ale Siriei în ultimii ani. Cel mai recent astfel de caz a fost atacul asupra bazei aeriene Shayrat din apropierea orașului Homs din vestul Siriei, care este adesea folosit de forțele ruse staționate în țară, și a ucis și doi militari ai armatei siriene. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) din Marea Britanie a declarat că depozitele forțelor iraniene și Hezbollah situate la bază au fost distruse de atac.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel