Israelul a intensificat prezenţa trupelor pe Platoul Golan

Sebastian Florea |
Data publicării:

Israelul a desfăşurat trupe suplimentare de-a lungul graniţei cu Siria pe Platoul Golan, a anunţat armata israeliană.

Anunţul vine în contextul în care reluarea luptelor în sudul Siriei a cauzat strămutarea a zeci de mii de oameni, relatează dpa. Trupele au fost desfăşurate 'în cadrul eforturilor armatei israeliene de a rămâne pregătite în faţa evoluţiilor din Înălţimile Golan, în apropierea graniţei cu Israelul'', a spus armata.

Armata israeliană a declarat că îşi va ''continua politica de non-intervenţie în conflictul sirian, reacţionând ferm la cazurile în care suveranitatea israeliană este afectată şi civilii israelieni sunt ameninţaţi'.

Trupele siriene au lansat o ofensivă majoră împotriva rebelilor la Daraa, în sudul Siriei, în cursul săptămânii trecute, şi aproximativ 50.000 oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Aproximativ 1.800 de familii siriene strămutate au fugit pe Înălţimile Golan, a declarat duminică un oficial al armatei israeliene. Israelul susţine că nu a luat parte la războiul civil din Siria, dar a bombardat ţinte în mod repetat în această ţară, transferuri obişnuite de arme către gruparea şiită libaneză proiraniană Hezbollah şi obiective apropiate de Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel