Israelul a dezvoltat un nou echipament de camuflaj care ascunde semnătura termică (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un nou echipament de camuflaj a fost dezvoltat de specialiștii israelieni. Echipamentul are capacitatea de a ascunde semnătura termică a corpului făcând astfel inutile sistemele cu termoviziune.

Sistemul TVC (Thermal visual concealment) permite ascunderea obiectelor aflate pe câmpul de luptă de tipuri largi de senzori (sisteme de supraveghere de zi, sisteme cu termoviziune, infraroșu și radar).

Direcția pentru cercetare și dezvoltare a apărării (DDR & D) a descris Kit 300 ca o foaie ușoară și compactă care „se potrivește utilizării multifuncționale pe teren și îmbunătățește capacitatea operațională”.

Gal Harari, șeful filialei DDR & D Detector and Imaging Technology, a declarat că în ultimii ani au fost puține investiții în camuflajul infanteriei, în timp ce în același timp sistemele cu termoviziune s-au îmbunătățit. Utilizarea sistemelor cu termoviziune de către grupul libanez Hezbollah în timpul războiului din 2006 a dus la fondarea Polaris Solutions pentru a găsi o soluție.

Kit 300 este fabricat din material de ascundere vizuală termică (TVC) care combină microfibrele, metalele și polimerii pentru a face soldații mai greu de văzut cu sisteme de camere termice, a spus Hariri.

Foaia cântărește în jur de 500 g și se poate strânge. Soldații o pot înfășura în jurul lor când sunt în mișcare sau le pot uni pentru a construi un adăpost care seamănă cu stâncă. „Cineva care se uită la ei cu binoclul de departe nu va vedea soldați”, a spus Harari.

Poate fi folosit și ca targă: o soluție mult mai ușoară decât în prezent, unde un membru al echipei trebuie să poarte o targă care cântărește câteva kilograme.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel