Israelul anunță începerea producției în serie a transportorului blindat Eitan (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Israelul a anunțat, duminică, începerea producției în serie a noului transportor blindat (APC), după mai mulţi ani de cercetare şi dezvoltare. Ministerul israelian al Apărării spune că vehiculul blindat, dezvoltat în parteneriat cu SUA, poate atinge o viteză de 90 km / h, fiind mai ușor, dar și mult mai ieftin decât multe alte vehiculele militare.

Eitan este un transportor blindat uşor 8 x 8, care combină tehnologiile existente pe tancul Merkava și transportoarele blindate Namer, rezultând un vehicul militar cu un preţ mult mai mic, a precizat într-un comunicat, Ministerul israelian al Apărării.

Noul transportor blindat a fost gândit să răspunsa cerinţelor Forțelor Israeliene de Apărare (IDF), rezultate în urma lecţiilor învăţate în războiul din Gaza din 2014. Ministerul israelian al Apărării precizează că noul transportor blindat Eitan va înlocui treptat transportoarele blindate M113, aflate în în prezent în dotarea IDF.

Dezvoltarea transportorului Eitan a avut loc atât în Israel, cât și în Statele Unite, iar componentele şi subansamblele folosite pentru construirea acestui transportor blindat vor fi produse în peste 60 de fabrici din ambele țări.

Genul Guy Paglin, șeful Direcției Vehiculelor Blindate din cadrul Ministerului israelian al Apărării, a declarat că Eitan va oferi soldaților israelieni o mai bună mobilitate și le va permite să se adapteze la toate scenariile de luptă relevante. În plus, Eitan va fi cel mai bine blindat transportor din lume, echipat cu capacități avansate de luptă, a mai spus generalul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel