Israel Aerospace Industries a semnat un contract pentru drone Heron cu o țară din Asia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Drona Heron Sursa foto: Israel Aerospace Industries
Drona Heron Sursa foto: Israel Aerospace Industries

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat recent un contract de 200 de milioane de dolari pentru furnizarea de servicii de sisteme aeriene fără pilot (UAS) către o țară din Asia, acestea fiind legate de vehiculul aerian fără pilot (UAV) Heron de la IAI. Aceasta este a patra tranzacție UAS majoră pentru IAI.

Familia Heron conduce gama de UAV-uri a IAI. Divese modele Heron sunt utilizate în mod regulat pentru misiuni operaționale de peste 20 de clienți din întreaga lume, se arată într-un comunicat al companiei remis Defense Romania.

Compania nu precizează despre ce țară din Asia este vorba.

Controlat de la distanță de pe fregate sau de pe mal, Heron susține misiunile terestre și maritime împotriva submarinelor și a pazelor de coastă. Acesta transmite informații de pe mare, către toate sistemele de arme care participă la o misiune.

Heron UAS poate fi echipat cu comunicații LOS sau SATCOM și are o flexibilitate operațională "long runner", cu decolare, aterizare și control de la distanță automatizate, fără a fi necesară instalarea unui post de control lângă pistă.

Președintele și CEO-ul IAI, Boaz Levy, a declarat că ”acordul este o dovadă a satisfacției puternice a clienților noștri față de UAV-urile Heron, inclusiv performanța lor operațională și tehnică. Clienții noștri aleg în mod repetat Heron pentru gama sa largă de misiuni de colectare a informațiilor în diferite condiții terestre și meteorologice.”

Cunoștințele și experiența UAS ale IAI au fost acumulate de-a lungul a aproape 50 de ani, însumând două milioane de ore de zbor și peste 50 de clienți din întreaga lume. Această expertiză vine în completarea serviciilor oferite de IAI ca centru de cunoștințe tehnologice naționale și globale în domeniile apărării aeriene, sistemelor radar, sateliților, vehiculelor pilotate de la distanță, rachetelor de asalt, aviației și ciberneticii.

Israel Aerospace Industries (IAI) este o companie aerospațială și de apărare de top la nivel mondial care inovează și oferă tehnologii de ultimă generație în domeniile spațial, aerian, terestru, naval, cibernetic și de apărare, dar și piețe comerciale.

Combinând spiritul de inovație ”Start-up Nation” cu decenii de experiență dovedită în luptă, IAI oferă clienților soluții de ultimă oră personalizate la provocările unice cu care se confruntă, inclusiv sateliți, UAV-uri, rachete, soluții de informații, sisteme de arme, sisteme de apărare aeriană, sisteme robotizate, radare, avioane de afaceri, aerostructuri și multe altele.

Înființată în 1953, IAI este unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din Israel, cu birouri și centre de cercetare și dezvoltare în Israel și în străinătate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel