Israel a prezentat în premieră M-RCV-ul “Robust” (Foto/Video)

Costea Cătălin |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul secțiunii de tehnică militară destinată forțelor terestre a expoziției Eurosatory, una dintre cele mai mari din lume, organizată la Paris în perioada 13-17 iunie 2022, compania israeliană din domeniul apărării Elbit Systems a prezentat vehiculul mediu de luptă fără pilot “Robust”.

Vehiculul, din categoria M-RCV (Medium Robotic Combat Vehicle), este un produs integrat al industriei israeliene de apărare, incluzând o platformă robotică tip BLR-2 realizată de compania B.L. Advanced Ground Support Systems, o turelă autonomă cu tun de 30 mm dezvoltată de Direcția tancuri și transportoare pentru transportorul auto blindat „Eitan”, sistemul de protecție activă „Iron Fist” al Elbit, sisteme de control automat al focului, de management al misiunii și de recunoaștere a situației.

Vehiculul include, de asemenea, o dronă încorporată pentru misiuni de recunoaștere înaintată și un sistem pasiv de detecție dezvoltat de Elbit Systems și Foresight.

Prototipul, a cărui dezvoltare a fost coordonată de Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării (DDR&D) și de Direcția tancuri și transportoare, integrează o serie de tehnologii de ultimă oră, inclusiv capacități avansate de manevră, capacitatea de a transporta sarcini grele și variate adaptate la specificul misiunii și un sistem încorporat pentru transportul și prinderea UAV-urilor.

Potrivit reprezentantului Elbit, în varianta sa finală, vehiculul va include, de asemenea, un lansator de rachete produs de IAI și rachete „Spike” produse de Rafael Advanced Defense Systems.

Capacitățile M-RCV-ului includ o soluție autonomă pentru recunoașterea înaintată și controlul focului în orice condiții de orice teren. Acesta este operațional pe timp de zi sau de noapte, indiferent de vreme, având o eficiență operațională ridicată, simplitate în utilizare, intervenție minimală a operatorului și beneficiind de integrarea în rețele eterogene ale vehiculelor fără pilot, după cum susțin reprezentanții israelieni.

Dezvoltarea sistemului face parte din programul mai amplu, bazat pe conceptul “câmp de luptă autonom”, coordonat de DDR&D în colaborare cu Direcția tancuri și transportoare, program prin care se urmărește implementarea unei arhitecturi deschise pentru integrarea capabilităților viitoare.

Sistemul este un produs rezultat în mai mulți ani de investiții și cercetare din partea DDR&D și Direcției tancuri și transportoare, iar testele pe teren, în scenarii reprezentative, sunt așteptate să aibă loc în cursul anului 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel