Israel a achiziționat sistemul de coordonare a focului în rețea Fire Weaver

Eduard Pascu |
Data publicării:

Israel Defense Forces (IDF) a anunțat pe 3 februarie că a achiziționat de la Rafael Advanced Defense Systems sistemul de conducere a focului în rețea, transmite Jane.

Fire Weaver este un sistem care a fost dezvoltat în comun de Rafael Advanced Defense Systems - Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Israel - Forțele Terestre ale IDF. Acesta va fi integrat în brigăzile de blindate și va deveni operațional în acest an, se arată într-un comunicat.

"Fire Weaver este o etapă principală în efortul de digitalizare a câmpului de luptă al IDF", a declarat colonel-locotenent IDF, care coordonează proiectul Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Israel. "Sistemul creează în esență un "internet operațional" și aduce pe câmpul de luptă aceeași inovație pe care internetul a adus-o în lumea civilă, casa inteligentă și orașele inteligente", a mai spus acesta.

Un reprezentant Rafael a declarat la conferința internațională a vehiculelor blindate care a avut loc la Londra în ianuarie că Fire Weaver va fi integrat în cel puțin o brigadă de blindate a IDF și că este compatibil cu sistemul de comandă și control Tsayad al IDF, care se bazează pe sistemul produs de Elbit, TORC2H.

Fire Weaver integrează arme și senzori într-o rețea și folosește software pentru a atribui ținte unităților care sunt cele mai apropiate. Un post de comandă al batalionului echipat cu un terminal de gestionare a focului Fire Weaver trebuie să aprobe țintele.

Reprezentantul Rafael a explicat că sistemul are un „sistem de control al focului cu dublă custodie, ceea ce înseamnă că operatorii armei și ai senzorului trebuie să fie de acord să angajeze ținta înainte de a trage. Secvența durează cinci secunde, deoarece nu este nevoie de un control vocal radio”, a spus el.

El a adăugat că au avut loc încercări cu două batalioane cărora li s-a oferit același scenariu de misiune și echipament identic, dar doar unul singur a avut Fire Weaver. El a spus că unitatea cu sistemul Fire Weaver a distrus 70% din țintele sale înainte de a ajunge la destinație, în timp ce cealaltă unitate a lovit aproximativ 60% din țintele sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel