Iranul ameninţă din nou. Avem controlul deplin asupra Strâmtorii Ormuz

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Strâmtoarea Ormuz
Strâmtoarea Ormuz

Iranul are controlul deplin asupra Strâmtorii Ormuz şi astfel şi asupra Golfului Persic, unde poate inspecta toate navele, civile sau militare, care trec pe acolo, a declarat luni comandantul forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei iraniene, generalul Alireza Tangsiri. 

Declaraţia vine la scurt timp după ce autorităţile de la Teheran au reluat ameninţările că ar putea bloca în Strâmtoarea Ormuz livrările de petrol ale statele din Golf, ca represalii după reinstituirea sancţiunilor americane, informează agenţiile Reuters şi EFE.

,,Putem asigura securitatea Golfului Persic şi nu este nevoie de prezenţa unor străini precum SUA sau a altor ţări a căror casă nu este aici (...) Toate transporturile şi navele militare sau civile vor fi controlate şi avem o supraveghere deplină asupra Golfului Persic. Prezenţa noastră în regiune este fizică şi constantă zi şi noapte'', a spus comandantul citat.

Liderul suprem iranian, aiatolahul Ali Khamenei, a susţinut luna trecută ideea avansată anterior de preşedintele Hassan Rouhani cu privire la posibilitatea ca Iranul să blocheze exporturile de petrol din Golful Persic, dacă propriile sale exporturi de petrol vor fi sistate în urma sancţiunilor impuse de SUA.

Oficialii iranieni au mai ameninţat şi în trecut că ar putea riposta acţiunilor ostile ale SUA prin blocarea Strâmtorii Ormuz, traversată de petrolierele care livrează petrolul exportat de ţările din Golf.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel