Iranul speră că Arabia Saudită, Emiratele și Bahrainul „nu sunt atât de nebune” încât să încheie o alianță cu Israelul

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Un membru al Consiliului de Discernământ, fost ministru al apărării și fost comandant al Forței Quds din Corpul Gardienilor Revoluției Islamice, general de brigadă Ahmed Wahidi, a declarat că Israelul "caută sprijinul altor țări pentru asistență în confruntarea cu Iranul".

Surse din Golf, citate de site-ul isralian i24news.tv, au declarat că, de câteva luni, au existat negocieri între Israel, Arabia Saudită, Bahrain și Emiratele Arabe Unite pentru a construi o alianță de securitate și apărare, similară NATO, pentru a face față "amenințărilor iraniene în creștere".

Wahidi a subliniat că "Arabia Saudită, Emiratele și Bahrain nu au potențialul și capacitatea de a se confrunta cu Iranul și este puțin probabil ca acestea să fie atât de nebune pentru a intra într-o alianță cu entitatea sionistă împotriva noastră".

Wahidi a declarat că "Israelul suferă de crize sociale și de securitate, la care se adaugă o criză a identității și legitimității sale și instabilitatea internă, deoarece guvernul s-a confruntat cu probleme care l-au determinat să organizeze patru alegeri în termen de doi ani".

Acesta a subliniat că Arabia Saudită, Emiratele și Bahrain "au trădat aspirațiile și drepturile palestiniene și au întors spatele națiunii islamice" și și-a exprimat speranța că "nu se vor scufunda mai departe în mlaștina israeliană, deoarece intrarea lor într-o astfel de alianță le va aduce consecințe cumplite".

De cealaltă parte, ministrul israelian al securității, Benny Gantz, a declarat recent că intenționează să stabilească un "acord special de securitate" cu statele din Golful Arab care au relații cu Israelul și care împărtășesc îngrijorările cu privire la Iran.

În urma declarației șefului Statului Major al Forțelor Armate israeliene, Aviv Kochavi, că țara este pregătită pentru a ataca Iranul, Gantz, întrebat dacă planurile au fost finalizate, a afirmat că planurile vor fi finalizate cu adevărat "atunci când nu vor fi puse în aplicare. În acest sens, ne îmbunătățim constant planurile la cel mai înalt nivel posibil de profesionalism".

Gantz a subliniat că Israelul a identificat o serie de ținte în Iran care i-ar putea slăbi capacitatea de a dezvolta o armă nucleară: "Dacă lumea le oprește mai întâi, va fi foarte bine. Trebuie să ne ridicăm în picioare și să ne apărăm".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel